З батутом і будиночком на дереві: у сквері святого Юра облаштують дитячий майданчик

Новина - Транспорт та інфраструктура - З батутом і будиночком на дереві: у сквері святого Юра облаштують дитячий майданчик

Новина - Транспорт та інфраструктура - З батутом і будиночком на дереві: у сквері святого Юра облаштують дитячий майданчик

Транспорт та інфраструктура
13 квiтня 2018 17:09

Галицька районна адміністрація провела закупівлю із вибору підрядника для влаштування дитячого майданчика у сквері святого Юра у Львові, проект якого торік обирали на всеукраїнському архітектурному конкурсі.

За проектом архітектурного бюро "А44", який переміг у згадуваному архітектурному конкурсі, майданчик у сквері святого Юра вміщуватиме одночасно до 20-ти дітей трьох вікових груп – від новонароджених до 6 років, від шести до десяти років, та до 12-ти років та забезпечувати умови для їхнього активного дозвілля. Це буде майданчик європейського зразка із неагресивною фоновою архітектурою, з пластичними формами та ландшафтними елементами. За задумом, він не конкуруватиме із пам’ятником Андрею Шептицькому.

Авторський колектив архітектурного бюро "А44" розробив і робочий проект майбутнього майданчика, тож усі основні ігрові елементи передбачені в остаточному проекті, повідомив zaxid.net керівник Галицької адміністрації Андрій Зозуля.

Відповідно до технічної документації, підрядник має влаштувати на території майданчика лазанку, яка буде головною принадою майданчика. Також тут змонтують будинок на дереві, слухову трубу, батут, чотири балансири, дві гойдалки для старших дітей та дві – для молодшик, гірку та інші ігрові елементи. Довкола майданчика розташують лави трьох різних типів, обладнають велопарковку. Передбачено улаштування покриттів з рулонного газону та додаткове озеленення.

Варто нагадати, що попередній дитячий майданчик у сквері на площі Святого Юра був занедбаним, його демонтували під час реконструкції площі та прокладення дороги, яка сполучає вул. Митрополита Андрея та вул. М. Устияновича. Враховуючи реконструкцію площі та для убезпечення дітей від дорожнього руху було обрано нове місце для розташування дитячого майданчика в сквері.

З батутом і будиночком на дереві: у сквері святого Юра облаштують дитячий майданчик фото

З батутом і будиночком на дереві: у сквері святого Юра облаштують дитячий майданчик фото 1

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дітям на радість: у львівському Парку культури з’явиться новий атракціон

Хто на новенького: де у Львові відкриють дитячі клуби

Сюрприз на 1 вересня: усім першокласникам подарують набори LEGO

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах