Відслужив своє: що буде зі старим Бескидським тунелем на Львівщині

Старий Бескидський тунель законсервують

Старий Бескидський тунель законсервують

Транспорт та інфраструктура
24 липня 2018 10:05

На Львівській залізниці законсервують старий Бескидський тунель, що експлуатувався вже понад 100 років. Про це  VG Львів  повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

За інформацією залізничників, у старому тунелі спочатку демонтують контактну мережу та сигнальне обладнання, а на завершення – колію. Демонтаж колії виконуватиме Ужгородська колійна машинна станція.

Нагадаємо, 24 травня, Президент України Петро Порошенко на Львівщині відкрив новозбудований Бескидський тунель — один із найбільших інфраструктурних проектів України, який з'єднує Львівську та Закарпатську області. Новий тунель стане частиною Пан'європейського транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини та України.

Після запуску двоколійного тунелю пропускна здатність на Бескидському перевалі зросла удвічі – до близько 100 потягів на день замість 47. Тим часом максимальна швидкість поїздів зросла із 40 км за годину до 60-70 км за годину. Бескидський тунель обладнаний спеціальними датчиками загазованості повітря і камерами відеонагляду при в'їзді, виїзді та всередині. Також у ньому встановлено спеціальні витяжки, є три аварійні виходи, які сполучають новий та старий тунелі.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що це дає українцям: Порошенко відкрив Бескидський тунель на Львівщині

Фоторепортаж: як просувається будівництво Бескидського тунелю

На Львівщині двоє невідомих спробували напасти на залізничний тунель в Карпатах

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах