Створять велодоріжки, заборонять об’їзд: як зміниться вулиця Бандери у Львові

Як зміниться вулиця Бандери у Львові. Візуалізція КУ «Інститут міста»

Як зміниться вулиця Бандери у Львові. Візуалізція КУ «Інститут міста»

Транспорт та інфраструктура
02 серпня 2018 14:57

Архітектори "Інституту міста" підготували нові варіанти ремонту вулиці Бандери у Львові. Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv директор установи Олександр Кобзарев, на вулиці запланували зберегти 50-60% бруківки, яка нині покриває дорогу. Частково її залишать між коліями для трамваїв, а також бруківкою облаштують паркувальні кишені для автомобілів уздовж вулиці.

"Проблема слухань полягала в тому, що мешканці були мало обізнані. Там лунало багато пропозицій, які ми врахували. Ми врахували ностальгічні потреби збереження бруківки як історичного середовища. Транспортне моделювання засвідчило, що швидкість громадського транспорту, якому буде виділена окрема смуга, та приватного транспорту буде збільшена", — каже Олександр Кобзарев.

Він додав, що з досвіду реконструкцій вулиць у Львові, приблизно 40% бруківки, яку знімають, пошкоджується і стає непридатною для повторного використання на проїжджих частинах. Відповідно 60% збереженої бруківки можна буде використати на місцях для паркування автомобілів між деревами та у міжколійному просторі. Інші 40% бруківки, яка буде пошкоджена, подрібнять і використають для створення бетонних плит із вкрапленням базальту для покриття тротуару. Фактично таким чином створять аналог "польській плитці", якою покривали тротуари у період між Світовими війнами у Львові.

Також на вулиці передбачать інфраструктуру для велосипедистів. Розширювати вулицю для приватних автомобілів не планують, оскільки нові транспортні потоки неможливо якісно спрямувати на вулиці Городоцьку та Коперника, де наразі не має достатньо місця для більшої кількості приватного транспорту.

Окрім цього, за словами Олександра Кобзарева, пріоритет на вулиці і надалі планують віддати громадському транспорту. По краях вулиці будуть виділені смуги для велосипедів, у центрі двома зустрічними смугами користуватимуться трамваї та інший громадський транспорт. Приватні автомобілі будуть рухатись за громадськими, а об'їзд на оновленій вулиці — заборонять. Таким чином громадський транспорт відіграватиме провідну роль у транспортній моделі вулиці.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Де саме: у Львові збудують дворівневу розв'язку з кільцем

Львівським скверам – нове життя: львів’ян кличуть на толоку

За 11 мільйонів: у Львові відреставрують Високий замок

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах