Підтримай петицію: мешканці Сихова вимагають реконструювати площу Довженка

Зареєстрована електронна петиція з вимогою провести реконструкцію площі Довженка у Львові.

Зареєстрована електронна петиція з вимогою провести реконструкцію площі Довженка у Львові.

Транспорт та інфраструктура
30 жовтня 2018 11:40

На сайті Львівської міськради зареєстрована електронна петиція з вимогою провести реконструкцію площі Довженка, що на Сихові. Відповідну петицію зареєстрував Андрій Рущак. Він вимагає у влади, аби та передбачила фінансування необхідних для реалізації робіт у бюджеті міста на 2019 рік.

"Площа Довженка може стати чудовим простором для зустрічей та відпочинку сихівчан, місцем проведення культурних заходів чи просто прогулянок. Реконструкція площі перед кінотеатром Довженка в найкоротший термін є надзвичайно важливою для мешканців міста, адже створення облаштованого простору сприятиме розвитку місцевої громади", - йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, відповідно до затвердженого раніше проекту, площа, що займає близько двох гектарів, буде створена у вигляді амфітеатру, який можна використовувати для концертів та проведення інших заходів. Проект передбачає пологий схил з південної сторони, що може стати простором для відпочинку у теплу погоду і, водночас, невеликий пагорб вздовж магістралі – простір для тих, хто любить більш урбанізовані краєвиди та шум магістралей. Фонтан зі "штучним туманом" створюватиме приємну прохолоду в спекотні дні. Також, на площі з’являться нові кущі, дерева та сучасні вуличні меблі. 

Окрім того, у проекті передбачено, що площу біля кінотеатру розділять на дві зони. Нижня зона використовуватиметься для спілкування та пасивного відпочинку і буде захищена від шуму міста. Верхня частина буде поєднувати простір із кінотеатром ім. Довженка плавним переходом без сходів, – таким чином створюватиметься елемент доступності. Також проект передбачає облаштування переходу від громадського простору до церкви Різдва Пресвятої Богородиці, якого наразі немає. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Підтримай: львів’яни хочуть заставити вулиці пісуарами

Прощавайте, пижики: львівські депутати підтримали петицію про відмову від маршруток

Петицію підтримали: власників собак змусять прибирати за ними на вулиці

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах