Петицію підтримали: власників собак змусять прибирати за ними на вулиці

Власників собак змусять прибирати після улюбленців

Власників собак змусять прибирати після улюбленців

Події
12 липня 2018 17:09

Сьогодні, 12 липня, депутати Львівської міської ради підтримали петицію про "Зобов’язання власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями".

Петиція була зареєстрована у квітні цього року і 6 червня набрала необхідні 500 голосів. Цією петицією автор ухвали пропонує облаштувати у міських парках і скверах спеціальні апарати з пакетами для прибирання за домашніми тваринами та зобов’язати власників тварин використовувати їх. Також, пропонується створити подання до закону, який би зобов’язував власників собак купувати пакети для прибирання за своїми собаками.

Власників тварин, що не прибирають за своїми тваринами, автор петиції запропонував штрафувати. Контролювати власників, на думку автора, мають комунальні господарства, що відповідають за парки та сквери. А їхню роботу пропонує контролювати за допомогою камер спостереження.

Зазначимо, згідно з ухвалою Львівської міської ради від 17 березня 2016 року, власники собак мають вигулювати тварин лише у спеціально відведених місцях із повідком та намордником, залежно від ситуації та породи собак.

До того ж, особи, котрі утримують домашніх тварин, зобов’язані прибирати за нею екскременти на будь-якій території, включно з під’їздами, ліфтами, доріжками та тротуарами. Утім, в ухвалі не вказано, чи мають власники тварин носити з собою спеціальні пакети для збору екскрементів.

До наступного пленарного засідання мають напрацювати дорожню карту щодо вирішення цього питання. Хто саме буде працювати над ним, визначить міський голова Андрій Садовий.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Тренувальні майданчики, контейнери, зона відпочинку: якими будуть локації для вигулу собак у Львові

Собачі справи: у Львові облаштують крематорій і кладовище для тварин

Який штраф: львівські муніципали перевіряють собачі жетони

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах