Отримай відповідь: чому "брешуть" електронні табло на зупинках Львова

GPS-трекери, встановлені у трамваях із запізненням синхронізуються з Центром керування рухом.

GPS-трекери, встановлені у трамваях із запізненням синхронізуються з Центром керування рухом.

Транспорт та інфраструктура
07 листопада 2018 16:20

Причиною неспівпадіння даних електронних табло, розташованих на зупинках громадського транспорту у Львові, з реальним рухом трамваїв є розсинхронізація даних: GPS-трекери, встановлені у трамваях із запізненням синхронізуються з Центром керування рухом. Про це у коментарі zik розповів речник "Львівавтодору" Олексій Хміль. 

За його словами, через таку розсинхронізацію з’являється розрив у часі, який показує табло з реальним прибуттям трамваю на зупинку. Втім, похибка, за його словами, в межах кількох хвилин.

"Це називається розсинхронізація даних. Є такі скарги на гарячій лінії. Коли написано, що трамвай прийде за 10 хвилин, а він прибуває через 15 хвилин. Це суто технічна проблема, зараз комп’ютерники в Центрі керування рухом працюють над цим, тому, що GPS, який є на транспортних засобах, не синхронізується з тими технічними можливостями, які є в нас в центрі керування рухом. Але мені казали, що є буквально кілька хвилин розсинхронізації", – зазначив він.

Водночас, безпосередньо у центрі керування рухом запевнили, що похибки електронного табло пов’язані зі зміною схеми руху трамваю №2.

"Трамвай №2 колись їздив іншим маршрутом, потім він знову поїхав на Личаківську. А якщо міняється маршрут, то змінюється вся база даних і це тягне за собою незначне відхилення в часі. Ми знаємо, де є причина, ми над цим працюємо", – зазначив начальник відділу оперативного реагування Центру керування руху Степан Камінечний.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Щоб не плакать, я сміявсь: добірка курйозів у львівських маршрутках

Фотофакт: мережу вразила гігантська черга на львівську маршрутку

Відео дня: італієць зняв кліп про львівські маршрутки

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах