Дивись схеми: стало відомо, як зміниться вулиця Шевченка після реконструкції

Як зміниться вулиця Шевченка після реконструкції: схеми, ескізи

Як зміниться вулиця Шевченка після реконструкції: схеми, ескізи

Транспорт та інфраструктура
12 лютого 2019 16:27

"Львіватодор" оприлюднив частину проекту реконструкції вулиці Шевченка на ділянці від Турянського до вулиці Хорватської.

Після реконструкції, вулиця матиме три смуги, одну з яких виділять для руху громадського транспорту у бік центру. Розширити вулицю до чотирьох смуг немає можливості, оскільки за Державними будівельними нормами для цього необхідно, аби її ширина становила 12 метрів. Натомість вулиця має ширину 9-11 метрів.

Концепція реконструкції вулиці Шевченка у Львові

Концепція реконструкції вулиці Шевченка у Львові

"Ранковий пік у бік центру і вечірній із центру – нерівнозначний. Ранковий пік дуже концентрований, а вечірній – розтягнутий на 4 години. Тож виділена смуга в бік центру є обґрунтованою потребою, проте у зворотному напрямку такої потреби немає", – розповіли у "Львівавтодорі".

Генеральний план реконструкції вулиці Шевченка у Львові

Генеральний план реконструкції вулиці Шевченка у Львові

На перехресті з Левандівською облаштують однорівневу розв’язку, яка має запобігати трафіку. Пріоритет надаватимуть громадському транспорту.

В напрямку Рясного очікують зменшення часу проїзду ділянки від церкви Анни в час пік на 45% або на 7-8 хвилин.

Ескіз реконструкції на ділянці від Турянського до вулиці Хорватської.

Ескіз реконструкції на ділянці від Турянського до вулиці Хорватської

Перед перехрестям з Ярослава Мудрого кількість смуг в напрямку центру збільшать до трьох за рахунок смуги для лівого повороту на вулицю Пстрака. Останній квартал між Ярослава Мудрого та розв’язкою біля церкви Анни буде мати по одній смузі в кожному напрямку та найбільшу кількість паркомісць.

Перед перехрестям з вулицею Ярослава Мудрого кількість смуг в напрямку центру збільшать до трьох за рахунок смуги для лівого повороту на вулицю Пстрака.

Ескіз реконструкції перед перехрестям з вулицею Ярослава Мудрого

Ділянку від Єрошенка до вулиці Ярослава Мудрого облаштують трьома смугами руху. Дві смуги створять від вулиці Ярослава Мудрого до Бенедиктовича: спільна смуга від центру та відділені делініаторами смуги для автобусів, трамваїв та автотранспорту для руху до центру. В напрямку до центру зупинки зроблять острівними, а до центру – безбар’єрні зупинки у смузі руху.

Ескіз реконструкції вулиці Шевченка: ділянка вулиці Єрошенка

Ескіз реконструкції вулиці Шевченка: ділянка вулиці Єрошенка

У "Львівавтодорі" зазначила, що три смуги дозволять частково зберегти озеленення на вулиці, облаштувати паркомісця та велосмуги, відділити пішохідну зону та проїжджу частину.

"Нині на вулиці є 200 великих дерев, що переважно перебувають у хорошому або задовільному стані. Проте розміщені вони розташовані впритул до наявної проїзної частини і ростуть на ненормативній відстані до інженерних комунікацій. Дерева виконують важливу функцію шумо- та пилозахисту для мешканців вулиці, забезпечують. Після прийняття три смуги, ключовим питанням про збереження або заміни дерев стає трасування велоінфраструктури та інженерних мереж", – розповіли у "Львівавтодорі".

Ескіз реконструкції вулиці Шевченка

Ескіз реконструкції вулиці Шевченка

Зокрема, під час реконструкції на вулиці спроектують велоінфраструктуру. На Шевченка облаштують велосмугу паралельну смузі для автотранспорту.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Ремонт по-львівськи: асфальт зійшов разом зі снігом

Відремонтували: вулицю Просвіти відкривають для проїзду

За 28 мільйонів: біля Львова з'явилась нова транспортна розв'язка

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах