Львів’яни хочуть самостійно обирати перевізників: зареєстрована петиція

У Львові зареєстрували петицію з пропозицією, аби перевізників на міські автобусні маршрути обирали містяни.

У Львові зареєстрували петицію з пропозицією, аби перевізників на міські автобусні маршрути обирали містяни.

Транспорт та інфраструктура
14 лютого 2019 14:47

У Львові зареєстрували петицію з пропозицією надати містянам можливість самостійно, за допомогою онлайн голосування, обирати перевізників на автобусні маршрути.

Автор петиції Ярослав Ханас переконаний, що слід розробити для львів'ян онлайн сервіс, де буде можливість оцінювати якість надання послуг перевізниками. А за результатами голосування – створювати рейтингову таблицю. В список критеріїв пропонує включити: чистоту а автобусах, технічний стан, завантаження на маршруті, ставлення водія до пасажирів. 

"На основі цього, один раз на рік забирати певні маршрути в перевізників з найнижчим рейтингом та віддавати їх перевізникам, які найкраще себе зарекомендують... Це повинно бути прописано в договорі між перевізником і містом", – йдеться у тексті петиції

Ханас переконаний, що так буде створена якісна конкуренція.

Нагадаємо, що з 1 лютого проїзд в усіх автобусах Львова подорожчав до 7 гривень. Проте, пенсіонери та інваліди третьої групи можуть їздити у львівських маршрутках безкоштовно. Проїзд у нічних маршрутках Львова не змінювали. Львів'яни негативно сприйняли інформацію про подорожчання проїзду. У відповідь, навіть, розпочали флешмоб #ДайтеКвитокЧелендж. Окрім того, зареєстровано електронну петицію з вимогою негайного впровадження у Львові електронного квитка. У випадку невиконання пасажири погрожують маршруткам ігнором. Також зареєстровані петиції з пропозицією підняти тариф на проїзд у міських маршрутках ще на 1-2 гривні (до 8-9 гривень) та введення плати для пенсіонерів (2 гривені).

ДИВИСЬ ЩЕ:

Щоб не плакать, я сміявся: добірка курйозів у львівських маршрутках

Відеошок: львівська маршрутка курсує із діркою в підлозі

Вози повітря: у Львові всі пасажири вийшли з маршрутки через відмову водія везти пенсіонера

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах