Вигнав з маршрутки 27 дітей: перевізник розповів, як правильно возити школярів на екскурсії

Перевізник розповів, як правильно безкоштовно возити школярів на екскурсії.

Перевізник розповів, як правильно безкоштовно возити школярів на екскурсії.

Транспорт та інфраструктура
18 лютого 2019 11:17

Після скандалу у львівські маршрутці №3А, коли водій вигнав з салону 27 дітей, Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 роз’яснило, як правильно безкоштовно перевозити дитячі групи. 


Закон є закон


В АТП зазначили, що перевезення організованих груп дітей здійснюється відповідно до Закону України "Про дорожній рух", Закону України "Про автомобільний транспорт" та Постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2007 року № 1184 "Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту".

Якщо коротко і по-простому, то за інформацією наданою АТП №1, для перевезення групи з десяти і більше дітей обов’язково має бути призначений керівник, відповідальний за супроводження неповнолітніх під час поїздки, а на групу з 30 і більше дітей – ще й медичний працівник. Розклад руху і маршрут слід узгодити з відповідними підрозділами Національної поліції.

"Перевезення організованих груп дітей здійснюються тільки у світлу пору доби і за сприятливих погодних умов. Максимальна кількість дітей та супроводжуючих осіб при перевезенні автобусом не повинна перевищувати кількості місць для сидіння в ньому, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу та визначену в реєстраційних документах на цей транспортний засіб", – йдеться у повідомленні. 

Групи дітей повинні перевозити досвідчені водії транспортних засобів, які мають стаж керування автобусом не менше ніж п’ять років.


Як підготуватися до поїздки


До початку перевезення організованих груп дітей замовник послуг і автомобільний перевізник повинні визначити маршрут, встановити зупинки автобуса і розклад руху.

Більше того, виявляється, що замовник послуг повинен не пізніше ніж за сім робочих днів повідомити автомобільному перевізнику про здійснення перевезення дитячої групи. 

"Автомобільний перевізник не пізніше ніж за три робочих дні до запланованого перевезення організованої групи дітей повідомляє уповноваженому підрозділу Національної поліції про дату здійснення кожного такого перевезення, подає йому на узгодження та замовнику послуг на затвердження схему маршруту та розклад руху автобусів", – додали в АТП №1.


Як підготуватися до екскурсії вчителям


До початку поїздки вчителям, або особам, які супроводжуватимуть дітей потрібно скласти у трьох примірниках перелік групи, забезпечити дітей питною водою і засобами медичної допомоги. Керівник групи повинен мати заряджений телефон і перелік номерів служб екстреного виклику.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Суворі львівські контролери: пасажира, який оплатив проїзд через термінал, оштрафували

Іронія долі: 40-річний львів'янин несподівано виявив, що 20 років одружений із незнайомкою

Мріяти не шкідливо: які трамвайні маршрути хочуть відкрити у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах