Все одно знесуть: мерія закликала львів'ян не купувати квартири на Варшавській, Шевченка і Уманській

Мерія закликала львів'ян не купувати квартири у Львові без дозвільних документів. Фото умовне.

Мерія закликала львів'ян не купувати квартири у Львові без дозвільних документів. Фото умовне.

Транспорт та інфраструктура
02 сiчня 2021 09:33

Мерія закликала львів'ян не купувати квартири у будинках, зведених без дозвільних документів. Серед них новобудови на Варшавській, Шевченка, Уманській.

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю міста Львова підготувала перелік недобросовісних забудовників, які проводять будівництво без дозвільних документів. Серед них: 

ЖК "Форест Хілл" на вулиці На Нивах. За інформацією міськради, будинок збудували без документа, що надає право на виконання робіт та з порушеннями містобудівних умов і перевищенням допустимої поверховості.

ЖК "Галіція" на вулиці Шевченка, 307а. Замовником будівництва ТзОВ "Каньйон" розпочато будівництво трьох секцій комплексу багатоквартирних житлових будинків без отримання документів на початок виконання будівельних робіт, з порушенням містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки та використанням її не за цільовим призначенням.

ЖК "Варшава Хоум" на вулиці Варшавська, 22. Забудовник ГО "Наше ідеальне місто" не має містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, документів на право землекористування, розробленого належним чином та затвердженого проекту будівництва, а також документів, які дають право виконувати будівельні роботи. 

Львівська міськрада виділила для міської ДАБІ 2,8 мільйона гривень для знесення незаконної семиповерхівки. Фото Юрій Сколоздра.

Львівська міськрада виділила для міської ДАБІ 2,8 мільйона гривень для знесення незаконної семиповерхівки на вулиці Личаківській, 259. Фото Юрій Сколоздра.

ЖК "Вілла Варшава" на вулиці Варшавська, 54. Забудовник також не має містобудівних умов і обмежень, оформленого і затвердженого проекту та документа, що дозволяє виконувати роботи. 

ЖК "Престиж Умань" на вулиці Уманська, 4. На зведення цього ЖК не видавали містобудівні умови та обмеження, забудовники не розробили проект та не отримали документи, що надають право виконувати роботи. 

ЖК на Личаківській, 259. Замовник будівництва ТзОВ "Лідер Моноліт" не мав містобудівних умов і обмежень, розробленого та затвердженого проекту, а також дозволу на виконання робіт. 

ЖК на вулиці Антонича — Майданна. Підрядник: ПрАТ "Ірокс".

"Ще два ЖК, які будуються ПАТ "Ірокс" на вулиці Тернопільська, 42 та вулиці Шевченка, 418 також визнали незаконними, оскільки у забудовника відсутні містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки та документи, що посвідчують право власності чи користування земельною ділянкою", – йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, навесні 2019 року у Львові вперше в історії України знесли незаконну багатоповерхівку. За місяць знесли самобуд на проспекті Чорновола. А у серпні того ж року Львівський оружний адміністративний суд зобов’язав 49-річну львів’янку Ганну Федорів знести вісім поверхів самочинно збудованого житлового комплексу "Форест Хілл", що у Львові на вулиці На Нивах.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах