Перевір свою: які вулиці відремонтують у Львові у 2020 році

Перевір свою: які вулиці відремонтують у Львові у 2020 році фото

Перевір свою: які вулиці відремонтують у Львові у 2020 році фото

Транспорт та інфраструктура
24 квiтня 2020 12:27

Приблизно пів сотні вулиць Львова цьогоріч відремонтують. Зокрема, у 2020 році відремонтують вулицю Богдана Хмельницького, Личаківську, Шевченка, Суботівську та інші.

Про це розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Вулиця Богдана Хмельницького є складною, оскільки там багато інженерних мереж, які потрібно замінити — це водопроводи, каналізація, колектори та інше. Тому роботи будуть масштабними. Зараз чекаємо на дозвіл на початок робіт, тоді погодимо в поліції схему об’їздів і приступимо до робіт», — розповіла Маруняк.

Щодо ремонту Личаківської, то за її словами, вона менш складніша. Там теж будуть замінені всі комунікації і облаштовано новий дорожній одяг.

«Оскільки роботи відбуватимуться на ділянці від вулиці Букова до виїзду в місто, то транспорт буде об’їздити цю ділянку. Зараз схема об’їзду на погодженні у поліції", — пояснила вона.

У квітні оголошено тендер на ремонт вулиці Степана Бандери. Це будуть міжнародні торги, які триватимуть 60 днів. Тому початок виконання робіт планують у липні.

Також у квітні оголошено тендер на ремонт другої частини вул. Шевченка, від церкви Анни до вулиці Ярослава Мудрого. Орієнтовно в червні будуть розпочаті роботи.

«Виготовляємо також проект на третю частину вулиця Шевченка — це від вулиці Хорватської до вулиці Залізничної. Проектуємо вулицю Суботівську. Це буде масштабний проект, який дасть можливість з’єднати цю вулицю з Рясне і розвантажити вулицю Шевченка. Цього року роботи плануємо розпочати. Також на стадії проектування вулиця Пекарська, від вулиці  Тершаківців до вулиці Мечникова. Проект вже на експертизі.

По вулиці Пилипа Орлика плануємо провести поточний ремонт з облаштуванням кишень для стоянки автомобілів. Розпочнем роботи на початку червня, і вони триватимуть два місяці", — додала Ірина Маруняк.

За словами мера Львова Андрія Садового, цього року у Львові відбуватимуться одні з найбільших об’ємів робіт з ремонту вулиць за останні роки.

«Зараз у травні починаємо ремонт вулиці Богдана Хмельницького — це масштабний проект, який буде тривати у 2020−2021 роках. У роботі вулиці Миколайчука, думаю, до осені ми там роботи закінчимо. Вулиця Пилипа Орлика хочемо цього року зробити, бо доїзди до головних лікарень важливі, в роботі вулиця Данила Апостола, Курмановича, Хуторівка, Миколайчука. Загалом по місту — це буде десь 50 доріг, які плануємо робити — десь поточний, десь капітальний ремонт. Це одні з найбільших об"ємів за останні роки», — прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у червні на вулиці Шевченка у Львові відкриють квазікільце.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах