Зразу на четвертий: головний санітарний лікар допустив прискорений вихід України з карантину

Зразу на четвертий: головний санітарний лікар допустив прискорений вихід України з карантину фото

Зразу на четвертий: головний санітарний лікар допустив прискорений вихід України з карантину фото

Транспорт та інфраструктура
27 квiтня 2020 11:17

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, за яких умов Україна зможе вийти з карантину в прискореному режимі. За його словами, у разі стрімкого зниження хворих на коронавірус країна зможе пропустити деякі етапи виходу з карантину, вказані в урядовому плані.

«Якщо у нас буде стрімке зниження хворих, ми зможемо з першого етапу перейти на третій або на четвертий етап», – сказав Ляшко в ефірі телеканалу ICTV увечері в неділю, 26 квітня, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України продовжив карантин в Україні до 11 травня. З 12 травня, за умови заповнення лікарень пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50% і збереження відсотка виявлених випадків захворювання в країні в межах 5% протягом 10 днів, буде запущений п’ятиетапний план виходу з карантину. Кожен з його етапів передбачає ті чи інші послаблення, у залежності від кількості хворих і померлих. Так, з 11 травня почнуть відкривати кав'ярні з обслуговуванням "на винос". Потім, починаючи з 21 травня, за таким же принципом повинні запрацювати кафе і ресторани. Вже 31 травня планують дозволити приймати відвідувачів закладам громадського харчування. Повноцінно ж вони зможуть почати функціонувати під час передостаннього етапу – з 10 по 19 червня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах