Мрії здійснюються: до кінця року Львів може повністю відмовитися від маршруток

Мрії здійснюються: до кінця року Львів може повністю відмовитися від маршруток фото

Мрії здійснюються: до кінця року Львів може повністю відмовитися від маршруток фото

Транспорт та інфраструктура
27 квiтня 2020 15:21

До кінця 2020 року Львів і ще вісім міст України можуть повністю відмовитися від маршруток. Міністерство спільно з Асоціацією міст України, за підтримки Європейського інвестиційного банку, вже розробляють відповідну програму щодо поліпшення громадського транспорту.

Про це повідомив в ефірі ObozTV міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, на першому етапі програму планується реалізувати в Харкові, Запоріжжі, Одесі, Сумах, Чернігові, Києві, Львові, Тернополі та Луцьку. Кожне з цих міст зможе замовляти транспортні послуги.

"Компанія, яка буде надавати автобус, електробус, тролейбус, буде гарантовано отримувати суму і зможе укладати договори на 3-5 років, планувати собі лізингові умови, лізингові договори, здійснювати платежі", – розповів Криклій.

Він наголосив, що при цьому перевізник не буде зацікавлений у тому, щоб "набивати" в маршрутку багато людей, наражаючи на небезпеку пасажирів.

Європейський інвестиційний банк виступає в ролі інвестора проєкту. Наразі він профінансований на суму 176 мільйонів євро. Планується підписання додаткової угоди на 200 мільйонів євро.

Проєкти будуть здійснюватися шляхом паритетного фінансування – 50% суми надає інвестор, іще 50% фінансує сам місто.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, коли і як в Україні почнуть відновлювати танспортне сполучення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах