Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір

Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір. Фото: Львівська міськрада.

Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір. Фото: Львівська міськрада.

Транспорт та інфраструктура
12 серпня 2020 12:49

Серед «бетонних джунглів» на вулиці Під Голоском, 17 В у Львові з’явився громадський простір. Проєкт реалізований за кошти Громадського бюджету. Там облаштовали зони для відпочинку з лавочками й доріжками, а також спортивна зона. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, з часом цей простір буде збільшений. Також він наголосив на важливості облаштування там простору з терасами, щоб мешканці мікрорайону мали місце для відпочинку.

«Це тільки початок, тому що спортивне знаряддя, лавочки — лише перший крок. Наступний крок — ми хочемо облаштувати простір, власне, у долині. Тут поселяється багато людей. Це молоді активні люди», — розповів Андрій Садовий.

  • Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір  фото
  • Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір  фото 1
  • Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір  фото 2
  • Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір  фото 3
  • Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір  фото 4
  • Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір  фото 5

Серед бетонних джунглів: на вулиці Під Голоском з’явився громадський простір фото

Мер Львова також зазначив, що під час зустрічі з мешканцями було продумано, де ще можна додатково зробити паркомісця, тому що коли будувався цей будинок, проектанти передбачали тут орієнтовно 30% паркомісць, враховуючи кількість квартир.

«Практика показує, що має бути хоча би 50% паркомісць, тому знаємо, що це потрібно виправити. А взагалі, є дуже низька відповідальність архітекторів, які це проектують, тому що потім дуже часто люди мають проблеми», — зазначив Садовий.

Додамо, проект «Громадський простір на Під Голоском» поданий в межах кампанії Громадського бюджету 2018−2019 рр. Його вартість становить близько 500 тисяч гривень. За цей проект проголосували 392 мешкаці. Проект простору розробили фахівці ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Нагадаємо, виконком Львівської міської ради тимчасово не видаватиме містобудівні умови і обмеження на нове будівництво у мікрорайоні «Під Голоском». Мешканці району постійно скаржаться на занадто щільну забудову, відсутність шкіл і садочків, а також відсутність транспортної і спортивної інфраструктури та зелених зон. А також на те, що забудовники не виконують своїх зобов’язань щодо будівництва освітніх закладів та прокладання нових доріг.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах