Підтримай: львів’яни вимагають відновити фонтан з русалками

Підтримай: львів’яни вимагають відновити фонтан з русалками. Фото: Мирослав Пархомик.

Підтримай: львів’яни вимагають відновити фонтан з русалками. Фото: Мирослав Пархомик.

Транспорт та інфраструктура
14 серпня 2020 11:24

Львів’яни вимагають відновити фонтан з русалками у Стрийському парку. Відповідну петицію вже зареєстрували. Аби її розглянули депутати Львівської міськради необхідно зібрати 500 голосів. Читай ще більше новин Львова за сьогодні.

За словами автора петиції про відновлення фонтану з русалками Віталія Харечка, мерії необхідно виділити кошти, аби привести фонтан до ладу. Або ж – звільнити площу від залишків фонтану й зробити тут громадський простір, де зможуть відпочивати і діти, і дорослі.

Фото: Lia.lvivcenter.org.Фото: Lia.lvivcenter.org.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Додамо, фонтан розміщений посеред алеї, що була утворена тут у 1894 році для Загальної крайової виставки. Тоді фонтан мав характерну необарокову форму, що гармоніювала із виставковими будівлями, зокрема Палацом мистецтв (сьогодні — спортивний корпус Львівської політехніки). В його центрі розміщувалася кам'яна ваза, з якої вода під тиском била догори вертикальними струменями. У міжвоєнний період фонтан перетворили на клумбу з квітниками і травниками.

 У 1980-х роках його реконструювали за проектом архітектора Миколи Обідняка і скульптора Ярослава Скакуна. Вазу замінили бронзовою композицією із трьох русалок, що тримають у руках вінок.    

Нагадаємо, львів’янин Олександр Ульянець зареєстрував петицію, вимагаючи дозволити у Львові партнерські пологи. Петиція, яка зареєстрована 17 червня, вже набрала понад пів тисячі голосів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах