Візуалізація: біля Левандівського мосту облаштують квазі-кільце

У Львові облаштують нове квазі-кільце. Фото: pexels.com

У Львові облаштують нове квазі-кільце. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
15 вересня 2020 17:53

На перетині вулиць Городоцької та Сяйво у Львові облаштують квазі-кільце. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Ескізні проекти розробили на основі результатів моделювання. Робочий проект створюватиме «Інститут просторового розвитку».

«Зараз на вулицях Городоцькій і Сяйво, в зоні цього трикутника, функціонує двосторонній рух. Тобто, транспорт може рухатися двома напрямками на кожній вулиці. На початку шляхопроводу працює світлофор, натомість у межах реконструкції пропонують влаштувати односторонній рух проти годинникової стрілки», – розповів ZAXID.NET керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик.

Візуалізація: zaxid.netВізуалізація: zaxid.net

Відтак, транспорт рухатиметься по квазі-кільцю трикутної форми між вулицями Городоцькою та Сяйво. Згідно з проектом, світлофор демонтують і облаштують острівці безпеки.

За словами Романа Зубачика, автомобілі, які раніше рухалися по Городоцькій на виїзд із міста, будуть змушені спершу поїхати на вулицю Сяйво (дві верхні сторони трикутника), а вже потім – на Городоцьку.

Візуалізація: zaxid.netВізуалізація: zaxid.net

«Із одного боку збільшується перепробіг транспорту, це один із недоліків, але з іншого боку автомобілі не стоятимуть у регулярних заторах і проїжджатимуть цю ділянку в рази швидше. Тобто «плюсами» цього рішення є ліквідація регулярних заторів, пришвидшення руху громадського транспорту, зменшення шуму і загазованості. Також з’являється велосипедна інфраструктури на усіх ділянках цих вулиць», – зазначив Роман Зубачик.

Нагадаємо, у Львові тривають роботи з реконструкції вулиці Богдана Хмельницького.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах