Зазирни у майбутнє: як зміниться Замарстинівський парк

Як зміниться Замарстинівський парк. Фото: pexels.com (умовне)

Як зміниться Замарстинівський парк. Фото: pexels.com (умовне)

Транспорт та інфраструктура
22 вересня 2020 11:28

У Львові продовжують оновлювати благоустрій парків. Відтак, тривають роботи у Замарстинівському парку, який переміг у конкурсі Громадський бюджет Львова. Отож незабаром простір добряче зміниться. Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

«Підрядником виконано роботи на суму 3,4 млн грн., а саме: встановлення систем каналізування та дренажних колодязів, проведена санітарна очистка з видалення дерев, кущів та корчування пнів, будівництво амфітеатру (готовність на 70%), будівництва човна (готовність на 60%), частково влаштування доріжок з бруківки та гравію та частково електричні мережі (встановлено 33 опори з світильниками)», — повідомили у ЛКП «Зелений Львів».

У Замарстинівському парку тривають роботи. Фото: Роман БалукУ Замарстинівському парку тривають роботи. Фото: Роман Балук

Вже до кінця жовтня 2020 року в парку обіцяють встановити сидіння амфітеатру, обшити човен деревом, встановити мачти та спеціальні розтяжки, дитячу пісочницю, лавки та смітники, розподільчі шафи та світильники, відремонтувати сходи з базальтової бруківки, влаштувати покриття сцени, центральної алеї і рулонних газонів на території розташування амфітеатру та човна.

До слова, проект громадського бюджету № 244 «Відновлення центральної алеї та прилеглих територій Замарстинівського парку переміг у конкурсі в 2016 році набравши 1 381 голосів. Початковий бюджет проекту — 2 751 003 грн. Після вже другого тендеру, 20 березня 2019 року було підписано з Корпорацією «Комунальник» договір на виконання робіт на об'єкті на суму 12 815 000 грн.

Наразі у Замарстинівському парку влаштували системи каналізування та дренажних колодязів, частково облаштували доріжки з бруківки та гравію, виконали планувальні роботи з будівництва амфітеатру. У 2020 році на виконання будівельних робіт передбачено 3 мільйони гривень.

Нагадаємо, вже у найближчій перспективі на Сихові обіцяють очистити річку Зубра і облаштувати на її березі стильний громадський простір з набережною.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах