Це не сміхуйочки: Садовий став на захист смуг для руху громадського транспорту

Садовий став на захист смуг для руху громадського транспорту. Фото: Роман Балук

Садовий став на захист смуг для руху громадського транспорту. Фото: Роман Балук

Транспорт та інфраструктура
24 вересня 2020 16:35

Мешканці Львова по-різному відреагували на появу смуг для громадського транспорту в місті. Дехто нарікав, що саме ці смуги провокують ще більші затори, а дехто радів, що зможе дістатись до місця призначення швидше. Мер міста Андрій Садовий також пояснив свою позицію.

«Я думаю, що, можливо, окремі смуги для руху громадського транспорту комусь виглядають смішно, але для більшості мешканців міста це дуже важливо. Оскільки можна дуже швидко доїхати з одного кінця міста в інший. Ми планували робити окремі смуги руху для громадського транспорту на вулиці Стрийській та на вулиці Липинського, але у зв'язку з тим, що проводиться ремонт вул. Б. Хмельницького, ми наразі зупинили цей процес", — пояснив мер Львова Андрій Садовий.

На підтримку смуг для громадського транспорту висловилась й заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства. За іі словами, саме облаштовані смуги для громадського транспорту дають можливість забезпечити швидкість і графічність роботи транспорту, перевезти більшу кількість пасажирів та це добре для екології.

У мерії зазначають, що сьогодні громадський транспорт є основним видом пересування у Львові. Щодня ним користується понад 52% мешканців. У Львові вже облаштовано приблизно 15−20 км смуг для проїзду транспорту. На час карантину певні відрізки призупинили функціонування, проте такі смуги є необхідними для мобільності міста, тож в майбутньому при ремонтах доріг їх облаштовуватимуть надалі.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий розповів про плани щодо будівництва нових доріг у місті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах