Не пропадати ж добру: колишню амбулаторію у Рудному перетворять на дитсадок

Не пропадати ж добру: колишню амбулаторію у Рудному перетворять на дитсадок. Фото: Львівська міськрада.

Не пропадати ж добру: колишню амбулаторію у Рудному перетворять на дитсадок. Фото: Львівська міськрада.

Транспорт та інфраструктура
13 жовтня 2020 14:58

У Рудному реконструюють приміщення колишньої амбулаторії під корпус дитячого садочку. Вже у 2021 році тут планують відкрити три групи. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, діюча будівля дитсадка у Рудному надто стара, аби вкладати у неї гроші на реконструкцію.

Не пропадати ж добру: колишню амбулаторію у Рудному перетворять на дитсадок. Фото: Львівська міськрада.Не пропадати ж добру: колишню амбулаторію у Рудному перетворять на дитсадок. Фото: Львівська міськрада.


«Діюча будівля садочка є досить старою і невеликою. Ми сьогодні маємо по Рудному чергу — 160 дітей. Але ми пропонуємо вирішення цієї проблеми. Поруч є будівля недіючої амбулаторії, де буде корпус садочка. Там можна буде відкрити 3−4 групи. Також з 1 січня вивільняється приміщення сільської ради. Це колись було приміщення дитячого садочка, тому ми готові там відновити знов дошкільний навчальний заклад. По смт. Рудно має бути нульова черга. Це дуже важливо, щоб батьки мали впевненість в наступному дні і народжували дітей», — сказав Андрій Садовий.

Планується, що новий корпус садочка № 180 відкриють у 2021 році.

"Станом на зараз є велика потреба у дитячому садку, адже багато дітей є на черзі. Не всі мали змогу потрапити цього року до дошкільного начального закладу. Додатковий корпус вирішить це питання", — розповіла начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

Як писав раніше VG Львів, виконавчий комітет Львівської міськради погодив умови для забудови території колишньої Львівської виправної колонії №48, що на Хуторівці, 2. Тут планують збудувати низку громадських об’єктів, серед яких дитячий садок, школа та спортивний комплекс.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах