Пільгова транспортна картка ЛеоКарт: хто з львів'ян може отримати і як це зробити

Пільгова транспортна картка ЛеоКарт: хто з львів'ян може отримати і як це зробити. Фото: Андрій Білий.

Пільгова транспортна картка ЛеоКарт: хто з львів'ян може отримати і як це зробити. Фото: Андрій Білий.

Транспорт та інфраструктура
22 жовтня 2020 11:42

Пільговики Львова можуть подавати документи для виготовлення пільгового електронного квитка. Видача пільгових транспортних карток ЛеоКарт розпочнеться у 2021 році.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

У Львові розпочинають збір та обробку даних осіб, що мають право на пільговий проїзд, для підготовки та видачі пільгового електронного квитка (пільгових транспортних карт ЛеоКарт). 

Пільговики Львова можуть подавати документи для виготовлення пільгового електронного квитка.Пільговики Львова можуть подавати документи для виготовлення пільгового електронного квитка.

«Розпочинаємо опрацьовувати заяви пільговиків на отримання пільгового електронного квитка, тому що на території Львова, згідно з даними управління соціального захисту, кількість пільговиків, що мають право на пільговий проїзд, перевищує 140 тисяч осіб. Це без врахування учнів та студентів. Опрацювати такий масив даних та підготувати пільгові транспортні карти потребує немало часу. Наприклад, у Вінниці, при набагато меншій кількості жителів та пільговиків, цей процес зайняв більше двох років. Тому ми хочемо врахувати це, та зробити швидше і якісніше", — повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Для подачі заяви на отримання пільгового електронного квитка можна записатись в електронну чергу в один із територіальних підрозділів ЦНАП за посиланням. Невдовзі можна буде подати документи онлайн через особистий кабінет мешканця.

Документи, які необхідно подати

1. Заява на видачу пільгової транспортної карти та згода на обробку персональних даних (заповнюється у відділенні ЦНАП);

2. Паспорт громадянина України (або ID-картку з довідкою форми 13);

3. Документ про присвоєння ідентифікаційного номера (ІПН);

4. Посвідчення, що дає право на пільговий проїзд;

5. Фотографія 3 на 4

Коли відкриють продаж електронних квитків

"Продаж загальних (платних) електронних квитків через роздрібну мережу розпочнемо безпосередньо перед запуском проекту в тестовому режимі, тобто навесні наступного року. Плануємо почати реалізацію через роздрібну мережу торгівлі. Точки продажу будуть відповідно забрендовані. Студентам та учням пільгові електронні картки згодом будуть видаватися централізовано через заклади освіти", — повідомив Андрій Білий.

Хто має право на пільговий електронний квиток  

пенсіонери за віком,
учасники бойових дій,
бійці-добровольці АТО,
особи з інвалідністю внаслідок війни,
члени сімей загиблих,
особи з інвалідністю першої групи по зору та супроводжуючі особи.

Нагадаємо, заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк розповіла, чи потрібно львівським школярам і студентам платити за проїзд у громадському транспорті. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах