Суд дозволив: замість скверу у Львові з'явиться багатоповерхівка

Замість скверу у Львові з'явиться багатоповерхівка. Фото ілюстративне: belmaservices.com

Замість скверу у Львові з'явиться багатоповерхівка. Фото ілюстративне: belmaservices.com

Транспорт та інфраструктура
28 жовтня 2020 14:08

Львівський окружний адміністративний суд вдруге дозолив скандальне будівництво 5-поверхівки на вулиці Горбачевського, 19.

Як повідомляють «Наші гроші. Львів», окружний адмінсуд відновив дію містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку з офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Горбачевського, 19.

Земля за цією адресою є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики Національної академії наук України. У березні 2019 року на цій ділянці почали вирубувати дерева, щоб розпочати там будівництво 5-поверхового будинку на 20 квартир. Мешканці району виступили проти такого будівництва.

Тоді виконком скасував містобудівні умови та обмеження на це будівництво та заявив, що на цій ділянці облаштують сквер. Згодом Національна академія наук судилась із мерією через це будівництво, зокрема торік суд уже відновлював містобудівні умови та обмеження для п’ятиповерхівки.

У жовтні 2020 року Національна академія наук знову виграла суд. Львівський окружний адміністративний суд відновив містобудівні умови та обмеження на будівництво на вул. Горбачевського.

Місто оскаржуватиме рішення суду щодо забудови скверу на вулиці Горбачевського, 19 у Львові. Як заявив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, місто подаватиме апеляцію на рішення суду, аби відновити на тій території історичний сквер та назвати його на честь Юліана Захаревича.

Нагадаємо, у промзоні "Сигнівка" випускатимуть електромобілі. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах