Замість багатоповерхівки — сквер: місто оскаржуватиме рішення суду щодо будівництва на Горбачевського

Львів оскаржуватиме рішення суду щодо будівництва у сквері на Горбачевського. Фото: unsplash.

Львів оскаржуватиме рішення суду щодо будівництва у сквері на Горбачевського. Фото: unsplash.

Суспільство
29 жовтня 2020 11:19

Місто оскаржуватиме рішення суду щодо забудови скверу на вулиці Горбачевського, 19 у Львові. Про це заявив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, місто подаватиме апеляцію на рішення суду, аби відновити на тій території історичний сквер та назвати його на честь Юліана Захаревича.

Львів оскаржуватиме рішення суду щодо будівництва у сквері на Горбачевського. Львів оскаржуватиме рішення суду щодо будівництва у сквері на Горбачевського.

«Йдеться про історичний сквер, який знаходиться у 20 хв. ходьби від центру міста. Він ніколи не мав іншої ролі, ніж ту, яку виконує до сьогодні, — роль скверу. Там є вілла Захаревича. Наразі вона знаходиться в одному з інститутів Академії Наук. І, на мою думку, вілла повноцінно не використовувалась. Проте торік сталась неправильна річ — було зрубано дерева у цьому сквері, і з’явилась публічна інформація, що нібито Академія Наук має певного інвестора, який має збудувати житло для науковців. Я можу сказати, що було дуже багато перемовин та зустрічей на місці з мешканцями", — розповів Андрій Москаленко.

Він також додав, що торік було прийнято рішення про скасування містобудівних умов та обмежень для того, щоб там були висаджені знову дерева та був відновлений історичний сквер.

Нагадаємо, 14 лютого, на засіданні виконавчого комітету скасували рішення департаменту містобудування про затвердження містобудівних умов та обмежень Національної Академії Наук України на будівництво багатоповерхівки на Горбачевського, 19. Також місто пропонувало НАН виділити іншу земельну ділянку для будівництва.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах