Як сльоза: вода у Львові стане чистішою

Як сльоза: вода у Львові стане чистішою. Фото: pexels.com (умовне)

Як сльоза: вода у Львові стане чистішою. Фото: pexels.com (умовне)

Транспорт та інфраструктура
29 жовтня 2020 09:42

Вода у Львові стане чистішою. Міське комунальне підприємство «Львівводоканал» працює над втіленням програми «Чиста вода». Читайте всі львівські новини.

Підприємство завершує будівельні роботи із переведення на гіпохлорит натрію насосної станції «Винники». Наступним етапом роботи є встановлення обладнання для станції, яке забезпечуватиме зберігання, дозування та перекачування гіпохлориту натрію.

«Метод знезараження води з допомогою водного розчину гіпохлориту натрію має свої переваги: безпечне зберігання і транспортування, простота дозування, тривалий ефект дезінфекції, відсутність виникнення загрози техногенної аварії та виключення негативного впливу на здоров’я мешканців, будинки яких розташовані в 5-кілометровій зоні від насосної станції та потрапляють в зону зараження в разі викиду хлору. Наразі цю технологію очищення води — гіпохлоритом натрію, використовуємо для частини Франківського та Сихівського районів", — розповіли у «Львівводоканалі».

На насосній станції «Винники» буде встановлено усе необхідне обладнання до кінця листопада. Це дозволить перевести Личаківський та ще частину Сихівського району на воду, що буде знезаражена не хлором, а гіпохлоритом натрію.

Раніше VG Львів писав про те, що на площі Ринок у Львові можна безкоштовно напитися чистої артезіанської води. У центрі Міста Лева встановили питний фонтан. Він є двосекційним і ним можуть користуватися люди з інвалідністю та діти. Лабораторія Львівводоканалу провела аналізи води — вона відповідає усім нормам та стандартам.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах