Із хмарою туману заввишки з триповерховий будинок: на Сихові буде незвичайний фонтан

Із хмарою туману заввишки з триповерховий будинок: на Сихові буде незвичайний фонтан. Візуалізація: Львівська міськрада.

Із хмарою туману заввишки з триповерховий будинок: на Сихові буде незвичайний фонтан. Візуалізація: Львівська міськрада.

Транспорт та інфраструктура
21 квiтня 2021 15:26

У Сихівському районі Львова створять громадський простір із незвичайним фонтаном. Водограй утворюватиме хмари туману заввишки з триповерховий будинок. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили у департаменті містобудування, новий простір буде у вигляді амфітеатру – великої просторої зони, де проводитимуть різні заходи та концерти. Великі зелені газони замінять бетонне покриття і зменшать навантаження на інженерні мережі під час дощів та сильних злив – вода потраплятиме в землю, а в каналізацію стікатимуть лише рештки вологи. Також архітектори хочуть розвинути культуру сидіння на траві.

Особливістю площі стане фонтан, який розпилюватиме воду мікрочастинками під високим тиском, утворюючи хмари туману заввишки як триповерховий будинок. Його доповнюватимуть вже звичні для Львова сухі фонтани – такі, як на площі Митній чи перед Оперою. Замість теперішніх сходів до центру імені Олександра Довженка буде безбар‘єрний доступ. 

Із хмарою туману заввишки з триповерховий будинок: на Сихові буде незвичайний фонтан. Візуалізація: Львівська міськрадаІз хмарою туману заввишки з триповерховий будинок: на Сихові буде незвичайний фонтан. Візуалізація: Львівська міськрада

з хмарою туману заввишки з триповерховий будинок: на Сихові буде незвичайний фонтанз хмарою туману заввишки з триповерховий будинок: на Сихові буде незвичайний фонтан

Будівництво розпочнеться у 2021 році.

Нагадаємо, 22 жовтня біля Оперного театру у Львові запрацював новий незвичайний фонтан. Він є музичним, світловим, ароматизованим і метеозалежним. Двічі на день, о 12:00 та о 18:00, тут відтворюють композиції львівських виконавців. У вечірній час фонтан підсвічують RGB та LED світильниками білого кольору. У холодну пору року його відключать і він перетвориться на пішохідну зону. Втім, уже 2 листопада у Львові намагалися поламати новий фонтан біля Оперного. Для цього невідомі розлили технічне масло.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах