Що змінилося: в Україні запровадили нові правила дорожнього руху

В Україні почали діяти зміни правил дорожнього руху. Фото: pexels.com

В Україні почали діяти зміни правил дорожнього руху. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
25 листопада 2020 09:57

В Україні почали діяти зміни до правил дорожнього руху, які Кабінет міністрів затвердив ще 11 листопада. Тепер пішоходи повинні носити світловідбивальні елементи в темну пору доби. Зміни чекають і пасажирів та велосипедистів. Читайте всі новини Львова та області за сьогодні.

Як повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння і за його межами, то тепер всі вони повинні бути пристебнуті.

«Це правило зобов'язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати», – пояснив Білошицький.

Не пристібатися в населеному пункті, каже він, дозволено лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Водночас у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

Окрім цього,  велосипедистам дозволили рух смугою для громадського транспорту. Як пояснили в уряді, що такі зміни розвивають велосипедну інфраструктуру та зменшують травматизм серед велосипедистів. Це пояснюють тим, що громадський транспорт рухається зі швидкістю в середньому 20 км/год, натомість звичайні автівки – 50 км/год. Велосипедисти можуть тепер не лише рухатися, а й зупинятися на цій смузі.

Змін зазнав і вигляд окремих дорожніх знаків. «Кінець дороги з удосконаленим покриттям» тепер називається «Зміна покриття». «Вид транспортного засобу» відтепер показує ваговоз ззаду, а не збоку. «Інформаційна таблиця небезпечного вантажу» тепер стала «Табличкою оранжевого кольору» — у буквальному сенсі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах