Можуть знести: львів'ян закликали не купувати житло в новобудові на Пасічній

Мерія Львова закликає мешканців не купувати житло в «Tiffany apartments» на Пасічній. Фото: pexels.com:

Мерія Львова закликає мешканців не купувати житло в «Tiffany apartments» на Пасічній. Фото: pexels.com:

Транспорт та інфраструктура
05 лютого 2021 17:51

Львівська міська рада закликає мешканців не купувати квартири в житловому комплексі Tiffany apartments від будівельної компанії «Мій Дім». Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як зазначають у департаменті містобудування, проєкт, за яким тепер зводять житловий комплекс на вулиці Пасічній, 84, не відповідає тому, що декларував забудовник, отримуючи містобудівні умови і обмеження.

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, на містобудівній раді забудовник задекларував 40% громадської забудови, натомість станом на сьогодні цифри суттєво змінено. Тепер забудовник фактично відмовляється від офісів на користь житла, кількість якого збільшує удвічі.

Мерія Львова закликає мешканців не купувати житло в «Tiffany apartments» на Пасічній. Фото міськрадиМерія Львова закликає мешканців не купувати житло в «Tiffany apartments» на Пасічній. Фото міськради

«У березні перед виконкомом представники будівельної компанії презентували проект архітектора з гарною репутацією, переконували виконком, що забезпечать паркувальні місця для мешканців району. А щойно отримавши містобудівні умови змінили проектанта, а отже, змінили і проект, і посадку будинку», — зазначив Любомир Зубач.

За його словами, змінюючи проект, забудовник скористався недосконалістю законодавства і змінив цифри житлового комплексу: мала бути струнка 16-поверхівка, яка по спадаючій закінчувалася четвертим поверхом, натомість почали будувати „шафу“, яка закінчиться на десятому поверсі. Замість обіцяних 7 800 квадратних метрів житла перепроектували на 13 200 квадратних метрів. З комерції замість 4650 квадратних метрів залишили лише 1600 метрів квадратних. Парковки для всього району тепер теж не передбачено.

Департамент містобудування звернувся до міської Інспекції ДАБК, аби розпочати позапланову перевірку. У підсумку, це будівництво може не завершитися.

«За таких параметрів дуже велика імовірність, що будинок вул. Пасічній, 84 не буде введено в експлуатацію. Саме виконавчі органи міської ради приймають рішення про введення чи невведення новобудов в експлуатацію», — зазначили у департаменті містобудування.

Нагадаємо, мерія закликала львів'ян не купувати квартири у будинках, зведених без дозвільних документів. Серед них новобудови на Варшавській, Шевченка, Уманській.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах