Набрав стоячих: у Бориславі водія маршрутки оштрафували на 17 тисяч гривень

Набрав стоячих: у Бориславі водія маршрутки оштрафували на 17 тисяч гривень. Фото: konkurent.ua

Набрав стоячих: у Бориславі водія маршрутки оштрафували на 17 тисяч гривень. Фото: konkurent.ua

Транспорт та інфраструктура
02 лютого 2021 11:09

Водія маршрутки Борислав – Ясениця-Сільна, який під час локдауну перевозив у автобусі "стоячих" пасажирів, оштрафували на 17 тисяч гривень. Інцидент стався 9 січня.

Як ідеться в рішенні суду, 9 січня, о 13:15 бориславські поліцейські зупинили автобус «Богдан-А-064», що курсує за маршрутом Борислав – Ясениця-Сільна, де виявили шістьох стоячих пасажирів, а всі сидячі місця були зайняті. Правоохоронці склали на водія протокол про адміністративне правопорушення, адже, згідно з постановою Кабміну про обмеження кількості пасажирів, у громадському транспорті дозволено перевозити стільки ж пасажирів, скільки є сидячих місць, пише Zaxid.net.

Під час засідання суду водій автобуса своєї вини не визнав та пояснив, що дійсно перевозив у автобусі пасажирів не лише на сидячих місцях, оскільки силоміць виганяти людей з автобуса він не міг. 

Враховуючи докази, суддя Бориславського міського суду Оксана Хемич визнала водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ст. 44-3 КУпАП та оштрафувала його на 17 тисяч гривень. Також він має заплатити 454 гривні судового збору. Впродовж 10 днів після рішення суду водій може подати апеляцію.

Нагадаємо, львів'яни масово відмовляються від послуг громадського транспорту. У 2020 році послугами пасажирського транспорту у місті Лева та області користувалися на 41,8% рідше, ніж у 2019 році.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах