За 15 мільйонів: у Львові відремонтують тролейбуси і трамваї

У Львові протягом року відремонтують 55 трамваїв і 19 тролейбусів. Фото: pinterest.com

У Львові протягом року відремонтують 55 трамваїв і 19 тролейбусів. Фото: pinterest.com

Транспорт та інфраструктура
03 лютого 2021 11:43

У Львові протягом року відремонтують  55 трамваїв і 19 тролейбусів. На це у проекті бюджету розвитку Львівської МТГ передбачено 15 мільйонів гривень. За ці ж гроші мають зробити ремонт із заміни трамвайних колій і контактної мережі і ремонт тягових підстанцій.

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, цього року на ремонт рухомого складу та мереж „Львівелектротрансу“ у бюджеті розвитку передбачаємо 24 мільйони гривень.

«З них 15 мільйонів виділяємо на ремонт трамваїв і тролейбусів. Загалом буде відремонтовано 55 трамваїв (капітальний ремонт — 35, середній — 20) і 14 тролейбусів (капітальний ремонт — 4, середній ремонт — 15). На заміну аварійних ділянок колій і відновлення дорожнього покриття (500 метрів) передбачаємо 4,5 мільйона», — повідомила Ірина Маруняк.

У Львові протягом року відремонтують  55 трамваїв і 19 тролейбусів. Фото міськрадиУ Львові протягом року відремонтують  55 трамваїв і 19 тролейбусів. Фото міськради

На заміну аварійних ділянок контактної мережі і встановлення опор виділять 1 мільйон гривень. Капітальний ремонт тягової підстанції на вулиці Стуса обійдеться у 1 мільйон 800 тисяч гривень. Ця станція була розрахована на 18 трамваїв, натомість зараз вона обслуговує 28 трамваїв, тому потребує оновлення.

«Плануємо придбання підйомників для тролебуйсів на суму 1 мільйон 700 тисяч гривень», — додала вона.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах