Дізнайся, яку: у Львові пропонують перейменувати вулицю на честь Героя України

У Львові пропонують перейменувати вулицю на честь Героя України. Фото: Львівська Пошта (умовне)

У Львові пропонують перейменувати вулицю на честь Героя України. Фото: Львівська Пошта (умовне)

Транспорт та інфраструктура
03 лютого 2021 16:28

У Львові пропонують перейменувати одну з вулиць на честь Ігоря Зінича – бійця 80-ї десантно-штурмової бригади, лікаря, захисника Донецького аеропорту та Героя України. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Про Героїзм Ігоря можна розказувати багато, і переконаний, що історія ще оцінить його справжній подвиг і внесок у перемогу України у війні з російським агресором. У суботу в будинку воїна відбулися пам’ятні заходи із вшановування захисників Донецького аеропорту. І однією з ідей побратимів Ігоря була ініціатива про назву вулиці іменем нашого Героя з 80-ї бригади. У Львові є традиція — до Дня міста перейменовувати одну із вулиць або давати назву новозбудованій вулиці», — розповів директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міськради Євген Бойко.

Ігор Зінич. Фото: Львівська міська радаІгор Зінич. Фото: Львівська міська рада

Перейменувати пропонують вулицю Мельничука, що у Шевченківському районі Львова, названу в честь депутата Верховної Ради СРСР, який активно виступав проти церкви та писав антирелігійні памфлети.

Завтра, 4 лютого, на сесії міської ради ініціюватимуть проект ухвали про перейменування вулиці Мельничука на честь Героя України Ігоря Зінича.

Нагадаємо, три львівських проекти номінували на престижну архітектурну премію Європейського Союзу «The European Union Prize for Contemporary Architecture — Mies van der Rohe Award». Загалом номіновано п’ятнадцять українських проектів: сім з Києва, три зі Львова, два з Харкова та один з Дніпра.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах