Був Полярон, і немає: у мережу виклали відео знесення заводу у Львові

Був Полярон, і немає: у мережу виклали відео знесення заводу у Львові. Фото: скріншот із відео

Був Полярон, і немає: у мережу виклали відео знесення заводу у Львові. Фото: скріншот із відео

Транспорт та інфраструктура
05 лютого 2021 11:38

У мережу виклали відео знесення одного з приміщень заводу «Полярон» у Львові. Звісно ж, сталося це не без допомоги будівельників. Відповідне відео опублікував Роман Томчук. Читайте найцікавіші львівські новини. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Частину п’ятиповерхової  будівлі, що колись належала заводу «Полярон», завалили просто серед білого дня. На її місці залишилася лише гора розтрощеної цегли та хмари пилу. Це сталося у четвер, 4 лютого.

У Львові знесли завод "Полярон". Фото: скріншот із відео.У Львові знесли завод "Полярон". Фото: скріншот із відео.

На території колишнього заводу "Полярон" у Львові збудують багатоповерхівки зі школою та дитсадком. Відповідне рішення прийняв виконаком Львівської міської ради. 

На території колишнього заводу «Полярон», що на вулиці Угорській, 14, збудують новий житловий комплекс. Візуалізація: ТзОВ «Львів Інвест Плюс».На території колишнього заводу «Полярон», що на вулиці Угорській, 14, збудують новий житловий комплекс. Візуалізація: ТзОВ «Львів Інвест Плюс».

Загалом же в районі Нового Львова планують будівництво кількох десятків житлових будинків, громадських центрів, а також дитсадків та школи. Їх зведуть на території, що обмежена вулицями Угорською, Луганською, Тернопільською та проспекту Червоної Калини, де раніше працював завод «Полярон». Загальна площа кварталу близько 32 гектри. Висота будинків не повинна перевищувати 34,60 метри.

Також на цій земельній ділянці передбачено будівництво двох багаторівневих паркінгів та підземних стоянок на території житлових комплексів. 

Візуалізація майбутнього мікрорайону на місці заводу "Полярон" у Львові. Візуалізація: Zaxid.net Візуалізація майбутнього мікрорайону на місці заводу "Полярон" у Львові. Візуалізація: Zaxid.net

Нагадаємо, що завод «Полярон» заснований у Львові у 1959 році. Новостворене підприємство займалося виробництвом генераторних ламп для радіолокаторів. У 1968 році, під керівництвом директора Лева Зеланда, підприємство освоїло виробництво технічної новинки — газового лазера ЛГ-36А, що працював в системі «Кратер». Гелій-неоновий лазер типу ЛГ-36а застосовувався в медицині.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах