Паливо дешевшає: львів'яни вимагають зменшити вартість проїзду в міських автобусах

Паливо дешевшає: львів'яни вимагають зменшити вартість проїзду в міських автобусах.

Паливо дешевшає: львів'яни вимагають зменшити вартість проїзду в міських автобусах.

Транспорт та інфраструктура
16 лютого 2021 17:04

Львів'яни вимагають зменшити вартість проїзду в автобусах Львова. Відповідну петицію 10 лютого зареєстрував Остап Олексів. На його думку, зменшити вартість проїзду у Львові слід тому, що вартість палива з моменту попереднього подорожчання не збільшувалась, а навпаки. Восьмеро львів'ян згодні із ним і вже підтримали цю петицію. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

"Зменшення вартості проїзду у Громадському транспорті у м. Львові, а саме на автобусних перевезеннях" — петицію під такою назвою Остап Олексів зареєстрував 10 лютого.

"Така вимога ґрунтується на основі того, що з моменту попереднього підняття вартості проїзду до 7 гривень (у лютому 2019 року) вартість палива зменшилась. Так максимальна вартість дизельного палива у лютому 2019 року становила 28 грн 44 коп. У січні 2021 року максимальна вартість дизельного палива 25 грн 34 коп. Таким чином вартість дизельного пального зменшилась на 11%. Отже є підстави для зменшення вартості проїзду на 0,5 гривні. Тому вимагаємо встановити граничний розмір вартості проїзду 6 грн 50 коп. за одну поїздку", — йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, що Львовом активно гуляють чутки про підвищення вартості проїзду у міському транспорті. Міські автобусні перевізники просять Львівську міськраду переглянути вартість проїзду та розрахувати новий економічно обґрунтований тариф. У мерії ж запевняють, що найближчим часом підвищувати вартість проїзду не будуть.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах