Дихай на повні груди: у Львові з’являться ще два пости моніторингу якості повітря

У Львові з’являться ще два пости моніторингу якості повітря. Фото: pexels.com (умовне)

У Львові з’являться ще два пости моніторингу якості повітря. Фото: pexels.com (умовне)

Транспорт та інфраструктура
17 лютого 2021 15:49

Цього року у Львові планують закупити та встановити ще дві стаціонарні станції для моніторингу якості повітря. Так, на станції у проекті бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади на 2021 рік передбачено 3 мільйона гривень.

«Дуже важливий проект — моніторинг якості повітря. Ми плануємо продовжити роботу у цьому напрямку. Місту треба орієнтовно 10 станцій. Ми плануємо 2 станції поставити цього року. Їх буде закуповувати та встановлювати КП «Адміністративно-технічне управління». Відповідно, ще є питання, де будуть транслюватись дані, але вони будуть у форматі онлайн, доступні для всіх мешканців. Ми ще вирішуємо, на яких саме локаціях встановити станції», – розповіла очільниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами Олександри Сладкової, загалом у Львові планують встановити 10 станцій протягом 5 років. У мерії закликають підприємців приєднатись до цього процесу.

Нагадаємо, у 2020 році на виконання петиції мешканців у Львові встановили першу станцію моніторингу якості повітря – на вулиці Пластовій, 13, поблизу ділянки, що відведена під будівництво сміттєпереробного заводу. Зараз цей пристрій веде онлайн-трансляцію щодо стану повітря на сайті ЛКП «Зелене місто».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах