Паркуюсь, як олень: 24 водіям анулювали перепустки у центр Львова

24 водіям анулювали перепустки у центр Львова. Фото: Львівська міська рада

24 водіям анулювали перепустки у центр Львова. Фото: Львівська міська рада

Транспорт та інфраструктура
18 лютого 2021 12:22

Через паркування автомобілів у невстановлених місцях Львівська міська рада анулювала 24 перепустки на в'їзд у центральну частину міста. У мерії планують й надалі використовувати такий «метод виховання» автомобілістів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, йдеться про перепустки на право в’їзду у центральну частину міста. Їх видають людям, які там мешкають чи мають приміщення.

При видачі такої перепустки водіям пояснюють, де саме вони можуть паркувати свої авто. Зазвичай це ті самі вулиці, на яких водії проживають, або сусідні з ними. Цю інформацію також вказують на перепустці. Проте заборонено залишати автівки на площі Ринок, вулиці Шевській та біля Катедри.

«З огляду на те, що вулиці були заметені снігом і, очевидно, власники авто не бажали розчистити свої місця для паркування, вони почали ставити машини на пл. Ринок. За такі порушення інспектори з паркування їх штрафували. Розмір штрафу — 255 і 510 грн.», — розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль.

Однак штрафи порушників не зупинили, тож у Львівській міській раді прийняли рішення на один місяць анулювати 24 перепустки на в'їзд.

«Таку роботу будемо продовжувати. Має бути порядок. На превеликий жаль, ми зіткнулися з тим, що автомобілі почали паркувати практично біля входу у Ратушу. Це не припустимо. Тому „Муніципальна варта“ щодня моніторить ситуацію і слідкує, щоб були дотримані всі правила щодо в'їзду і паркування на пл. Ринок. Натомість порушникам перепустки будемо анульовувати», — додала заступниця міського голови Ірина Маруняк.

Нагадаємо, У Львові неправильно припаркований автомобіль на півтори години паралізував рух тролейбусів. Неприємний інцидент стався у середу, 17 лютого. На площі Петрушевича на кінцевій зупинці тролейбусів запаркувався Volkswagen, через що у місті виникли довжелезні затори. Автомобіль забрав евакуатор.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах