Безпрецедентний випадок: у Львові замість багатоповерхівки вирішили збудувати школу

Безпрецедентний випадок: у Львові замість багатоповерхівки вирішили збудувати школу. Фото: depositphotos.com

Безпрецедентний випадок: у Львові замість багатоповерхівки вирішили збудувати школу. Фото: depositphotos.com

Транспорт та інфраструктура
11 березня 2021 17:49

Замість багатоповерхівки у Львові збудують школу. Новий навчальний заклад з'явиться на вулиці Малоголосківській. А саме —  на території колишнього садового кооперативу «Інкубаторна станція».

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За інформацією Львівської міської ради, у 2013 році депутати своїм рішенням передали цю земельну ділянку садовому кооперативу. Тоді міський голова ветував ухвалу, але згодом депутати подолали вето. Земельні ділянки кілька разів перепродувались і врешті опинились у власності будівельної компанії «Лев Девелопмент».

«Є проблемна ділянка у мікрорайоні «Під Голоском», яку має у власності «Лев Девелопмент». Там є так звана «Інкубаторна станція». Мешканці проти житлового будівництва. Я мешканців підтримую. Поруч є ділянка під школу. Можна компанії дати іншу ділянку, а на тій, що вони мають, — щоб була школа, садок. Ми відповідну ухвалу та рішення підготуємо», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, забудовник уже погодився на заміну земельної ділянки. Тож замість багатоповерхівки тут збудують нову школу.

«Фактично, ми повертаємо ситуацію до попереднього стану, коли на території так званої «Інкубаторної станції» було передбачене будівництво школи. І це, серед іншого, буде відображено у комплексних змінах до зонінгу мікрорайону «Під Голоском», — зазначив Любомир Зубач.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах