Де саме: у Львові збудують конгрес-центр і великий музейний комплекс

У Львові збудують конгрес-центр і великий музейний комплекс. Фото: unsplash.com (умовне)

У Львові збудують конгрес-центр і великий музейний комплекс. Фото: unsplash.com (умовне)

Транспорт та інфраструктура
11 березня 2021 10:26

Вже цього року у Львові розпочнуть будувати конгрес-центр і великий музейний комплекс. Нова будівля має з’явитись за церквою Святої Анни, що на вулиці Городоцькій, 32.

Про це на Всеукраїнському форумі «Україна 30» повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, пише Твоє Місто.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Львову не вистачає конгрес-центру, того «магніту», куди поїде бізнес-турист. Це взагалі інший турист, який витрачає інші гроші, залишає їх громаді у вигляді податків. Це великий комплекс – івент-холл, конгрес-центр і музейний комплекс... Це найкращий приклад, коли всі об'єднуються і будують те, про що будуть говорити через кілька десятків років. І це буде культурною спадщиною для інших поколінь», – зазначив Кирило Тимошенко.

За словами заступника голови Офісу президента, у будівництві братиме участь держава, місцева, обласна влада та інвестори.

В пресслужбі Львівської міської ради уточнили, що будівництво згаданого комплексу анонсували ще раніше, однак станом на лютий 2020 року цю ділянку не передали із власності Міноборони місту. Йдеться про конгрес-хол з готелем та виставковими залами на перехресті вулиць Шевченка та Городоцької, за Церквою Святої Анни.

До виставкового центру планували часткового перенести адмінприміщення Львівської міської ради. Ратушу на площі Ринок також частково хотіли використовувати як адмінбудівлю міськради, зокрема для презентаційних функцій, втім на 3-4 поверхах планують розміщувати картинні галереї.

Нагадаємо, цього року біля Жовкви створять приватний індустріальний парк площею близько 85 гектарів. Проект Жовківського індустріального парку (Zhovkva Industrial Park) нині перебуває на стадії розробки та погодження детального плану території.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах