Зі сценою та музичними лавками: у Львові пропонують облаштувати сквер на честь відомої співачки

У Львові пропонують облаштувати сквер на честь відомої співачки. Фото: pexels.com (умовне)

У Львові пропонують облаштувати сквер на честь відомої співачки. Фото: pexels.com (умовне)

Транспорт та інфраструктура
11 березня 2021 13:05

На вулицях Липинського – Лінкольна у Львові пропонують облаштувати музичний сквер на честь честь відомої американської співачки українського походження Квітки Цісик.

«Я думаю, що управління земельних ресурсів та управління архітектури має це опрацювати. Якщо ми визначим таку локацію, то ми можемо оголосити архітектурний конкурс на опрацювання цієї ідеї, і тоді будемо мати 20, 30 або ж і 40 проектів, з яких зможемо обрати кращий», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання сесії 11 березня.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Йдеться про дві земельні ділянки площею понад 2,5 гектарів на вулицях Липинського – Лінкольна, які мерія ще у 2019 році вирішила віддати під сквер. Наразі розробка необхіної документації триває, пише Львівський портал.

За словами ініціатора проекту та депутата Романа Грицевича, вже є напрацьований попередній проєкт скверу імені Квітки Цісик. Тут пропонують облаштувати сцену та музичні лавки, від дотику до яких вмикались би пісні легендарної співачки. Також на території такого простору пропонують встановити пам’ятник Квітці Цісик й висадити дерева.

«Пропоную на честь Квітки Цісик створити інноваційний музичний простір-сквер, який дозволить проводити тематичні вуличні фестивалі і культурні заходи у Шевченківському районі. Зараз подібні заходи проводять на стадіоні Львівського вищого профтехучилища, який не має відповідних умов. Прошу підтримати цей проєкт, який буде єдиним таким в Україні», – звернувся до міського голови Роман Грицевич.

Довідково: Квітка Цісик – відома американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинглів у США, а також українських народних пісень. Народилася 4 квітня 1953 року у Нью-Йорку у родині післявоєнних емігрантів із Західної України. Батьки Квітки Цісик до 1944 року жили у Львові.

Квітка Цісик співала на бек-вокалі у таких відомих виконавців, як Вітні Х’юстон та Майкл Джексон. Пісня «Ти осяюєш моє життя», яку вона виконала для однойменного фільму, у 1978 році отримала «Оскара» і «Золотого Глобуса», її номінували й на «Греммі».

Квітка Цісик власним коштом записала на професійній американській студії звукозапису два альбоми з українськими піснями, піснями Володимира Івасюка та інших композиторів, які принесли їй славу на батьківщині. У 1990 році платівки були номіновані на премію «Греммі» в категорії «сучасний фолк». В Україну вони ж потрапляли здебільшого контрабандою, люди перезаписували пісні і передавали один одному.

Нагадаємо, вже цього року у Львові розпочнуть будувати конгрес-центр і великий музейний комплекс. Нова будівля має з’явитись за церквою Святої Анни, що на вулиці Городоцькій, 32.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах