Коли запрацюють: Львів отримав 30 тестових валідаторів

Львів отримав 30 тестових валідаторів. Фото: vmr.gov.ua (умовне)

Львів отримав 30 тестових валідаторів. Фото: vmr.gov.ua (умовне)

Транспорт та інфраструктура
18 березня 2021 13:34

Львів отримав першу партію валідаторів для електронного квитка від чеської компанії Мікроелектроніка. І вже наступного тижня розпочнуть тестовий монтаж на транспортні засоби.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Встановлюємо їх на різних типах транспорту, які курсують на території всієї об'єднаної громади. На цьому етапі львів'яни не зможуть ними користуватись, моделі працюватимуть лише у тестовому режимі. Це перевірка, яка необхідна перед замовленням механізму для всієї транспортної мережі», - пояснив мер Львова Андрій Садовий.

За словами міського голови, масове встановлення валідаторів для загального користування почнеться у львівському транспорті в травні-червні. А тестове використання на окремих маршрутах планують запустити з серпня-вересня. Здача в експлуатацію системи передбачена у січні 2022 року.

Львів отримав 30 тестових валідаторів. Фото: Роман БалукЛьвів отримав 30 тестових валідаторів. Фото: Роман Балук

Як розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий, місто отримало 30 систем електронного квитка, які будуть встановлені на 30 транспортних засобах.

«На наступний тиждень до нас приїдуть представники компанії Мікроелектроніка для встановлення цих валідаторів, які отримали, і проведення перших тестів. Після завершення тестування отримаємо промислову партію, поставка і монтаж якої розпочнеться у травня-червня», - зазначив Андрій Білий.

Зазначимо, валідатори – засоби для зчитування електронного квитка, які дозволяють безконтактно оплачувати проїзд. Їх встановлюватимуть на усіх входах і виходах у транспортному засобі. Валідатори потрібні щоб, зайшовши в транспортний засіб, зафіксувати поїзду і потім мати змогу пересісти безкоштовно в інший транспортний засіб в межах 40 хв.

Нагадаємо, з 19 до 28 березня на території Львівської громади діятиме посилений карантин. Протягом цього часу громадський транспорт буде курсувати, але з дотриманням карантинних вимог.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах