Обіцянка-цяцянка: у Львові відкриють школу, яку будують вже 30 років

Обіцянка-цяцянка: у Львові відкриють школу, яку будують вже 30 років. Фото: unsplash.com (умовне).

Обіцянка-цяцянка: у Львові відкриють школу, яку будують вже 30 років. Фото: unsplash.com (умовне).

Транспорт та інфраструктура
25 березня 2021 15:01

До кінця 2021 року у Львові відкриють нову школу. Про це заявив міський голова Андрій Садовий. На сесії Львівської міськради прийняли рішення про те, аби замовником робіт з будівництва школи у Брюховичах визначили управління освіти Львівської міськради. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Роботи по будівництву цієї школи припинили восени торік. Брюховичі не мали грошей на оплату і об`єкт був законсервований.

«Цю школу можна добудувати і вже 1 вересня діти можуть піти вчитись у нові приміщення. Якщо ми цю ухвалу переносимо, то там місяць вже б можна було роботи проводити. Тим більше, що обласна рада готова дати дофінансування", — сказав Андрій Садовий.

За його словами, можна створити спеціальну комісію й перевірити усі роботи, але це буде неприпустимо. Адже доведеться школу ще місяць тримали в підвішеному стані.

"Якщо цю школу збудувати, то дітей не будуть возити у Шевченківський район. Можна завтра зробити виїзне засідання комісії, на місці зібратись і фіналізувати рішення. Я там був восени і розумію, що цього року ми цю школу можемо добудувати. Цей довгобуд треба припинити. 30 років всі влади обіцяли, що школа буде добудована", — заявив мер Львова.

Додамо, що площа нової школи у Брюховичах буде понад 9 тис. метрів квадратних, розрахована вона на 620 учнів. Передбачено велику актову залу, дві спортивних зали. Новобудова складатиметься із трьох корпусів, які будуть поєднані між собою.

Нагадаємо, що замість запланованої багатоповерхівки у Львові вирішили збудувати школу. Це безпрецедентний випадок. Новий навчальний заклад з'явиться на вулиці Малоголосківській. А саме —  на території колишнього садового кооперативу «Інкубаторна станція».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах