Схема: на Кульпарківській реорганізують рух

У Львові на вулиці Кульпарківській реорганізують рух. Фото: pexels.com

У Львові на вулиці Кульпарківській реорганізують рух. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
07 квiтня 2021 17:34

У Львові на вулиці Кульпарківській реорганізують рух. Йдеться про ділянку від Наукової до Трускавецької. Це допоможе зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод. Читайте новини Львова на VG Львів.

Згідно з рішенням, яке ухвалили сьогодні, 7 квітня, на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху, на деяких ділянках заборонять ліві повороти, а поблизу Трускавецької розширять дорогу, щоби поворот на цю вулицю водії могли робити з окремої смуги, повідомляє tvoemisto.tv.

 «Ділянка вулиці Кульпарківської, між вулицями Науковою і Трускавецькою – місце концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Основна причина – перевищення швидкості. Більшість ДТП трапляються під час виконання лівого повороту для заїзду в ЖК, гаражі, СТО, мийку. Коли водії заїжджають або виїжджають на Кульпарківську з лівим поворотом, то ті, хто мчить по Кульпарківській, в’їжають в них. Тому прийняли рішення заборонити ліві повороти з Кульпарківської на прилеглі території, або з прилеглих територій на Кульпарківську», – сказав член комісії з безпеки дорожнього руху Володимир Харчихін.

Фото: tvoemisto.tv.Фото: tvoemisto.tv.

За його словами, потрібно облаштувати безпечний лівий поворот на вулицю Трускавецьку в окремій фазі світлофора.

«Потрібно трохи розширити саму вулицю Кульпарківську, щоби зробити там чотири смуги, а перед перехрестям п’ять, щоб було дві прямо і одна ліворуч. Десь 50 метрів перед Трускавецькою. Автомобілі, яким потрібно повернути ліворуч, зможуть розвертатися на перехресті Наукова – Кульпарківська на кільці, на вулиці Трускавецькій на кільці або їхати по трасі за місто, де є кільце і можна розвернутись», – зазначив він.

Згідно з попередніми підрахунками, на це потрібно понад 2,5 мільйони гривень. Саме тому наразі невідомо чи будуть проводити роботи цього року.

Нагадаємо, на найбільш проблемних перехрестях Львова змінять організацію руху.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах