Куди поїдемо: Укрзалізниця з червня відновить міжнародні пасажирські перевезення

Укрзалізниця з червня відновить міжнародні пасажирські перевезення. Фото: np.pl.ua (умовне)

Укрзалізниця з червня відновить міжнародні пасажирські перевезення. Фото: np.pl.ua (умовне)

Транспорт та інфраструктура
07 травня 2021 12:48

З червня 2021 року Укрзалізниця планує розпочати відновлення міжнародних пасажирських перевезень. Зокрема, вже є попередні домовленості з Австрією та Угорщиною, також ведуться переговори з PKP Intercity та польською залізницею.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Наразі в Україні та сусідніх країнах спостерігається стабілізація ситуації з розповсюдженням коронавірусної інфекції. Це дає змогу вести перемовини із залізничними адміністраціями країн-сусідів щодо відновлення міжнародних маршрутів. Минулого тижня оглянули готовність інфраструктури на заході країни, яка межує з країнами Європи. Тут ми розпочали низку проєктів та робіт. Тож можу з упевненістю сказати, що Укрзалізниця готова до відновлення цих перевезень», — зазначив виконуючий обов’язків голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик.

Так, вже отримані погодження щодо курсування з червня безпересадкових вагонів Київ — Відень. Також планують відновити курсування поїздів на маршруті Чоп — Захонь.

Нагадаємо, Укрзалізниця продовжила маршрут потяга № 701/702 Львів — Чернівці. Вже від 6 травня він курсує до Луцька. Таке рішення пов’язане з обвалом мосту на трасі в селі Гайок на Львівщині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах