Дізнайся: що буде на місці виправної колонії на Хуторівці

Що буде на місці виправної колонії на Хуторівці. Фото: Роман Балук

Що буде на місці виправної колонії на Хуторівці. Фото: Роман Балук

Транспорт та інфраструктура
05 серпня 2021 11:35

Сьогодні, 16 липня, завершують процес приватизації території колишньої виправної колонії №48, що на вулиці Хуторівка, 2 у Львові. Товариство «Девелопмент інжиніринг сервіс», що входить до групи SoftServe, стало її новим власником. У компанії розповіли, що планують збудувати на місці виправної колонії. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Ми у SoftServe дуже довго виношували ідею масштабного кампусу і нарешті маємо конкретну територію, де можемо цю ідею реалізувати. Простір, що тут постане, створюватиметься не лише для нашої компанії. Перш за все, це буде об’єкт для міста та львів’ян – креативний кампус з футуристичною архітектурою, громадським простором та освітнім наповненням. Ми дуже хочемо масштабно змінити цей район, запустивши спільний діалог з владою та нашими сусідами, якими є УКУ та ринок «Шувар», аби почати створювати Львів майбутнього вже сьогодні», - розповів співзасновник та член Ради директорів SoftServe Олег Денис.

За попередніми планами, кампус SoftServe міститиме:

  • сучасні офіси;
  • приміщення корпоративного університету;
  • конференц-зали та виставкові площі;
  • Музей науки та технологій;
  • англомовні школа та дитсадок;
  • житлові об’єкти;
  • громадський простір з зеленою зоною.

Розпочати роботу над проєктом планують вже наступного року. За попередніми оцінками, його реалізація триватиме 5-6 років. Обсяг інвестицій у проєкт перевищить 100 мільйонів доларів.

Нагадаємо, недіючу Львівську виправну колонію №48, що на вулиці Хуторівка, 2 у Львові, продали за 377,5 мільйона гривень. Вартість майна колонії під час сьогоднішнього аукціону зросла у 2,8 разів. Участь у прозорих торгах взяли 7 підприємців. Це перший випадок продажу в'язниці в Україні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах