Нове місце для прогулянок: у Рясному облаштують великий сквер

Нове місце для прогулянок: у Рясному облаштують великий сквер. Фото: unsplash.com

Нове місце для прогулянок: у Рясному облаштують великий сквер. Фото: unsplash.com

Транспорт та інфраструктура
18 серпня 2021 12:33

У львівському мікрорайоні Рясне облаштують великий сквер. Мерія підтримала ініціативу одного з місцевих підприємців щодо збереження зеленої зони на Шевченка, 315. Після обговорення питання на засіданні виконавчого комітету, міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення зеленої зони за цією адресою.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили у львівській мерії, зелену зону на вулиці Шевченка, 315 у Львові буде облаштовано для відпочинку та дозвілля працівників промислових підприємств. Також передбачено облаштування там ігрових та спортивних майданчиків.

Цікаво, що цю територію, площею п'ять гектарів, вже понад 20 років з власної ініціативи доглядає місцевий підприємець, Володимир Вербовський. За власні кошти він перетворив хащі на Шевченка, 315 на ботанічний сад. Тут висаджено нові, зокрема, рідкісні дерева, облаштовано алею для прогулянок із лавками та місце для вигулу собак. Також Вербовський встановив смітники, накрив люки, разом із працівниками регулярно косить траву, а восени збирає та вивозить листя.

Нагадаємо, що у Львові хочуть збудувати екологічний квартал із мохом на дахами і гніздами для кажанів. Незвичайний для України експеримент планують реалізувати у мікрорайоні Підзамче.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах