Бійка не допомогла: на площі Галицькій демонтували скандальний МАФ

На площі Галицькій демонтували скандальний МАФ. Фото: Любомир Зубач

На площі Галицькій демонтували скандальний МАФ. Фото: Любомир Зубач

Транспорт та інфраструктура
15 вересня 2021 14:52

На площі Галицькій таки демонтували скандальний МАФ «LoQum Kebab», де напередодні, 14 вересня, під час робіт власник напав на працівника «Муніципальної варти». Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Кіоск, в якому продавали шаурму, заважав реконструкції фонтану та громадського простору. Із перспективної схеми тимчасових споруд він був вилучений ще в грудні 2019 року. Як і ще майже 200 МАФів у місті. А отже, потрапив у список на демонтаж. І власник цього кіоску про це знав. Особисто не раз зустрічався з цим власником. Той бачив тільки один варіант. Та на жаль, місто не могло погодили сусідство кіоску з кебабами поруч із королем Данилом», - написав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Зі слів Любомира Зубача, місяць тому на засіданні робочої групи ще раз розглядали заяву власника на повернення кіоска у комплексну схему. Але робоча група відмовила йому і наголосила, що кіоск із шаурмою більше не може залишатися на площі Галицькій, адже реконструкція простору вступає в активну фазу. Чоловіку пропонували добровільно забрати павільйон. Однак власник відмовлявся, тому було прийнято рішення про примусовий демонтаж.

«Жодних несподіванок. «Адміністративно-технічне управління» попередило всіх причетних про місце і час демонтажу. Тільки-от заплановані сценарії виявились різними. Прикро, що дійшло до рукоприкладства і було вчинено напад на працівника «Муніципальної варти». Той був змушений захищатися – врешті картинки шарпанини для ЗМІ і заяви в поліцію щодо інциденту. Тим часом результат щодо кіоску з шаурмою один – тимчасову споруду демонтовано», - підсумував Любомир Зубач.

На площі Галицькій демонтували скандальний МАФ. Фото: Любомир ЗубачНа площі Галицькій демонтували скандальний МАФ. Фото: Любомир Зубач

Нагадаємо, вже у вересні цього року у Львові продовжать реконструкцію фонтану «Кульбаба». Крім того, планують оновити усю площу Галицьку, а також демонтувати дві тимчасові споруди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах