Народилась дитина – посади дерево: львів’ян запрошують долучитись до озеленення міста

Львів’ян запрошують долучитись до озеленення міста. Фото: mendebal.com (ілюстративне)

Львів’ян запрошують долучитись до озеленення міста. Фото: mendebal.com (ілюстративне)

Транспорт та інфраструктура
15 вересня 2021 17:57

Цієї осені у Львові планують висадити понад 2 800 дерев і на них вже виділені кошти. До озеленення міста запрошують долучитись усіх охочих мешканців та підприємців. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Цей рік насправді був нелегкий, адже понад 700 дерев ми втратили під час буревію, і так само багато з наших дерев старіють, або знаходяться в неналежному стані, що, знову-таки, під час буревію було видно. Відповідно, цього року було вилучено 3200 дерев і важливо, щоб місто вирощувало мінімум стільки ж дерев, скільки було зрізано в цьому році. Цього показника ми досягаємо», - розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

До висадки дерев у місті закликають долучатись мешканців та підприємців. У кожному районі міста проводитимуть спеціальну акцію, під час якої будуть саджати багато дерев. Для цього потрібно заповнити форму за посиланням.

«Там, де поблизу є парк, або громадський простір мешканці можуть брати участь у такому маленькому святі озеленення і посадки. Зокрема, це місяця на проспекті Свободи, в сквері Святого Юра, в Рясне, біля нового болотяного парку, а також в Гряді, бо мешканка цього села виграла у конкурсі «Озеленіть мою вулицю». Також ми плануємо озеленити Покровську площу і шукаємо спонсора для цієї посадки, бо там має бути посаджено 18 чорних сосен, і якраз для цієї посадки відремонтований сквер», - каже Олександра Сладкова.

Також вона додала, що у місті планують запустити проєкт «Родинне дерево», аби при народжені дитини мешканці могли на її честь посадити дерево разом з мерією. Для того, аби взяти участь у проєкті, необхідно до 1 жовтня 2021 заповнити форму за посиланням.

Нагадаємо, лише навесні 2021 року у Львові висадили 260 різноманітних дерев.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах