Дізнайся: коли відкриють для проїзду вулицю Пилипа Орлика

Коли відкриють для проїзду вулицю Пилипа Орлика. Фото: Олександр Мазуренко (архівне)

Коли відкриють для проїзду вулицю Пилипа Орлика. Фото: Олександр Мазуренко (архівне)

Транспорт та інфраструктура
21 вересня 2021 11:37

У Львові з минулого року триває капітальний ремонт вулиці Пилипа Орлика. Фахівці зіткнулись з деякими проблемами, однак вулицю планують відкрити для проїзду уже в грудні. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Є питання проблемне – це стик з вул. Мазепи. Там по плану роботи мають проводитись на наступний рік. Зараз на цю ділянку коригується проект, буде проходити експертизу, хочемо зробити стик, щоб двічі не перекривати вулицю і не створювати людям незручності. Тому зараз робимо максимально всі документи для оголошення тендеру і початку робіт по вул. Мазепи, і, відповідно, стик вул. Орлика і вул. Мазепи проведемо в один етап, мінімізуючи незручності для мешканців», - розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

За його словами, зараз на частині вулиці Пилипа Орлика поміняли комунікації та проводять зовнішні роботи. На ділянці ближче до вулиці Мазепи тривають ще земляні роботи.

До слова, проєктом реконструкції передбачено розширення проїзної частини з влаштуванням нового асфальтобетонного покриття з однією смугою для руху в кожному напрямку, влаштування тротуарів та велосипедної інфраструктури (велосмуг та велопереїздів), облаштування паркувальних місць для автомобілів вздовж вулиці, облаштування зупинки громадського транспорту та влаштування сміттєвого майданчика, влаштування підпірної стінки поблизу лікарні, реконструкція водопровідних та каналізаційних мереж, зовнішнього освітлення та мереж електропостачання та ін. Вартість робіт становить 74,9 мільйонів гривень, реконструкцію виконує ТзОВ «Онур».

Нагадаємо, у Львові до кінця року закрили на ремонт ще одну частину вулиці Шевченка. Йдеться про ділянку від вулиці Єрошенка до вулиці Яцкова.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах