Не пали: де у Львові здати сухе листя

Не пали: де у Львові здати сухе листя. Фото: unsplash.com

Не пали: де у Львові здати сухе листя. Фото: unsplash.com

Транспорт та інфраструктура
23 вересня 2021 17:14

Екологи закликають українців не спалювати сухе листя та траву, нагадуючи їм про шкоду довкіллю та чималі штрафи. Що робити з органічним сміттям і де у Львові можна здати сухе листя розповідає VG Львів
 
За словами директорки департаменту з питань поводження з відходами Оксани Кошак, компостна яма на присадибній ділянці — ідеальний варіант для утилізації опалого листя та сухих рослин. Отриманий компост потім можна з користю використати на тій же ділянці. Втім, за словами Кошак, хоча багато мешканців приватних садиб у Львові й мають компостні ями, та в осінній період у місті спостерігається суттєве збільшення об’ємів органічних відходів. Львів'яни завалюють опалим листям сміттєві контейнери. Львів'ян дуже просять вивозити листя на переробку на міську станцію компостування.

«Якщо мешканці мають присадибні ділянки і не мають компостних ям, тому що в приватному секторі дуже багато мешканців мають компостні ями і самостійно це листя компостують, то на вулиці Пластовій, 13 працює міська компостувальна станція, куди можна привезти це листя, і його абсолютно безкоштовно приймуть і перероблять в компостне добриво», — зазначила Оксана Кошак.

Нагадаємо, Львів став першим містом в Україні, де почали вирішувати проблему накопичення опалого листя. Майже всі садові відходи нині переробляють у компост. Відбувається це на станції компостування, що на вул. Пластовій, 13. У квітні 2021 року у Львові вперше в Україні продали компост на аукціоні через систему Prozorro. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах