Покращення: електронні табло у Львові почали показувати час приїзду автобусів

Електронні табло у Львові почали показувати час приїзду автобусів. Фото: Сихів.медіа (ілюстративне)

Електронні табло у Львові почали показувати час приїзду автобусів. Фото: Сихів.медіа (ілюстративне)

Транспорт та інфраструктура
29 вересня 2021 11:50

Завдяки новим процесорам електронні табло на зупинках громадського транспорту у Львові тепер показують не тільки час прибуття трамваїв і тролейбусів, а й автобусів. Проте вони відображають лише ті маршрути, на яких встановлені GPS-навігатори. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

За словами речника ЛКП «Львівавтодор» Олексія Хміля, у режимі прогнозування вже запрацювали електронні табло на 16 зупинках, зокрема на вул. Театральній, пл. Соборній, вул. Шота Руставелі, пл. Митній, вул. Угорській, вул. Мечникова, вул. Захисників України, вул. Личаківській, вул. Дорошенка, вул. Липинського, вул. Горбачевського, вул. Київській, вул. Коновальця, а також біля ТЦ «Магнус» ,біля церкви св.Анни, біля Львівської політехніки та біля Головної пошти.

Електронні табло у Львові почали показувати час приїзду автобусів. Фото: Зручне містоЕлектронні табло у Львові почали показувати час приїзду автобусів. Фото: Зручне місто

«Упродовж місяця всі 26 табло були переобладнані новою програмою, що показує реальне прогнозування громадського транспорту. Важливо, що табло відображає весь громадський транспорт, у якому встановлені GPS-навігатори, незалежно чи трамвай чи тролейбус. На жаль, поки такими навігаторами обладнані тільки кілька автобусних маршрутів. Тепер діло за перевізниками, які мали би обладнати автобуси цим обладнанням», – пояснив речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль, пише Твоє місто.

У Фейсбук-спільноті громадської організації «Зручне місто» зауважили, що «сортування» маршрутів громадського транспорту на табло у Львові відбувається не за часом прибуття/відбуття, як звично, а за порядковим номером маршруту. У «Львівавтодорі» пояснюють, що так працює встановлена програма. Крім того, пріоритетним було питання коректності виведення інформації на табло, яке на сьогодні вирішили на 70%.

Електронні табло у Львові почали показувати час приїзду автобусів. Фото: Зручне містоЕлектронні табло у Львові почали показувати час приїзду автобусів. Фото: Зручне місто

Нагадаємо, з вулиці Під Дубом до села Гряда, що у Львівські міській об'єднаній територіальній громаді, запустили маршрутку.  Поки що автобус №63 їздить у тестовому режимі й не має постійного графіку руху.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах