Приїхали: з 21 жовтня пасажирів без щеплення не пускатимуть у потяги

Приїхали: з 21 жовтня пасажирів без щеплення не пускатимуть у потяги. Фото: Укрзалізниця

Приїхали: з 21 жовтня пасажирів без щеплення не пускатимуть у потяги. Фото: Укрзалізниця

Транспорт та інфраструктура
20 жовтня 2021 17:37

З четверга, 21 жовтня, «Укрзалізниця» не пускатиме на поїзди пасажирів без щеплення або негативного тесту на коронавірус. Про це на брифінгу заявив керівник пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександр Перцовський. 

Є відповідь: де отримати COVID-сертифікат, якщо не підписана декларація з лікарем 

За словами Перцовського, відповідно до постанови Кабміну щодо зміни правил проїзду на час карантину, з 21 жовтня на міжрегіональні поїзди пускатимуть лише «Covid-безпечних» пасажирів. Так, під час посадки на потяг провідник перевірятиме у пасажира наявність таких документів:

  • паспорт;
  • посадковий квиток;
  • COVID-сертифікат або ПЛР-тест/тест на антиген.

Сертифікат може бути як паперовий, так і електронний. Пасажирів, у яких немає «коронавірусних» документів, на поїзд пускати не будуть. Провідник має право відмовити в доступі.​

Олександр Перцовський також додав, що нині «Укрзалізниця» веде переговори з найбільшими мережами лабораторій щодо відкриття на вокзалах пунктів експрес-тестування на Covid-19.

Довідка про протипоказання до вакцинації: хто має право і як отримати

«Ми звернулись до найбільших лабораторій, щоб безпосередньо на вокзалах розгорнути пункти, які зможуть надавати послуги з експрес-тестування. Ведемо переговори, щоб це була мінімальна ціна для людей, які з якихось обставин не мають вакцини», – сказав Перцовський.

Окрім того, він закликав Міністерство внутрішніх справ допомогти перевізникам дотримуватись карантинних правил і залучити до перевірок пасажирів поліцію.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах