Символічно: в «Океані» відкриють художню школу

В «Океані» відкриють художню школу. Фото: unsplash.com/Alice Dietrich (ілюстративне)

В «Океані» відкриють художню школу. Фото: unsplash.com/Alice Dietrich (ілюстративне)

Транспорт та інфраструктура
05 листопада 2021 16:15

У торговому центрі «Океан», що на вулиці Володимира Великого у Львові, вже до кінця року запрацює художня спеціалізована школа з виставковим залом. Це буде філія Львівської художньої школи імені Олекси Новаківського. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як розповіла керівниця департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда, ремонт у приміщеннях – а це 3 та 4 поверхи, своїм коштом зробив забудовник, тож місту залишається придбати меблі та обладнання.

«У цих приміщеннях буде філіал художньої коли імені Олекси Новаківського, яка в нас зараз діє на вул. Глінки, 1а. Ця школа має багато відділів – образотворче мистецтво, графічний дизайн, скульптура. Це наша єдина муніципальна художня спеціалізована школа, і там є конкурс – 3-4 дитини на місце, тому виникла потреба розширення для неї території. Тому на Володимира Великого ми відкриваємо ще один філіал цієї школи», - зазначила Наталія Бунда.

Загальна площа приміщення – близько 1000 квадратних метрів. На 3-му поверсі облаштують аудиторії для дітей, а на 4-му поверсі діятиме міський виставковий зал, де експонуватимуть не лише дитячі роботи, а й роботи львівських художників.

Нагадаємо, 18 липня 2020 року у мережі з'явилася інформація про те, що забудовник знищив морську мозаїку, яку обіцяли зберегти. 24 липня у Львові відбувся «похорон рибок». Львів’яни залили кров’ю і обклали вінками місце знищеної мозаїки. Забудовник, який зруйнував легендарну мозаїку, пообіцяв відновити її власним коштом і додатково передати місту приміщення для дитячої мистецької школи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах