Реконструкцію площі перед Центром Довженка на Сихові розпочнуть у 2022 році

Реконструкцію площі перед Центром Довженка на Сихові розпочнуть у 2022 році

Реконструкцію площі перед Центром Довженка на Сихові розпочнуть у 2022 році Візуалізація: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
20 грудня 2021 17:50

У 2022 році у Львові розпочнуть реконструкцію площі перед Центром Довженка, що у Сихівському районі міста. Тут створять громадський простір із фонтаном, який утворюватиме хмари туману заввишки з триповерховий будинок. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами мера Львова, кошти на ці роботи передбачені у проекті бюджету розвитку на 2022 рік. Однак усе буде залежати від результатів голосування і підтримки депутатів.

«Реконструкція площі перед Центром Довженка є дуже важливим проектом. На жаль, через брак коштів у бюджеті, ми не змогли розпочати ці роботи цього року. Але, наскільки я поінформований, у бюджеті розвитку на наступний рік ми передбачаємо ці кошти, щоб розпочати роботи. Це буде два блоки робіт: перший – це заміна інженерних мереж, а другий – це благоустрій самої площі. І, звичайно, треба буде попрацювати з фасадом будівлі, щоб він був сучасним і гармонійним з територією довкола», – наголосив Андрій Садовий.

Реконструкцію площі перед Центром Довженка на Сихові розпочнуть у 2022 році фото 1Реконструкцію площі перед Центром Довженка на Сихові розпочнуть у 2022 році фото 1

Нагадаємо, що після запланованої реконструкції площі перед Центром Довженка новий простір матиме вигляд амфітеатру – великої просторої зони, де проводитимуть різні заходи та концерти. Великі зелені газони замінять бетонне покриття і зменшать навантаження на інженерні мережі під час дощів та сильних злив – вода потраплятиме в землю, а в каналізацію стікатимуть лише рештки вологи. Також архітектори хочуть розвинути культуру сидіння на траві.

Особливістю площі стане фонтан, який розпилюватиме воду мікрочастинками під високим тиском, утворюючи хмари туману заввишки як триповерховий будинок. Його доповнюватимуть вже звичні для Львова сухі фонтани – такі, як на площі Митній чи перед Оперою. Замість теперішніх сходів до центру імені Олександра Довженка буде безбар‘єрний доступ.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах